Natthavet
Dette synes jeg ble kult!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-12 16:50:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Tamron 90mm macro
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/10
  • Lukker725s
  • Nei
  • AnnetBra at det ikke var mye vind!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Torbjørn K.
Spennende dette her! Det jeg liker med dette bildet her er sløringa i vannet og de kunstige fargene som reflekteres. Lysa fra bebyggelsen i bakgrunnen trekker dog veldig mye oppmerksomhet, og jeg ville kutta det bort. Ut fra fargen på vannet skjønner man at dette er i urbane strøk, og kutter du den bort bruker du ''antydningens kunst'' til å likevel vise at den er der. Tror også jeg ville kuttet 1cm til venstre.

Torbjørn
Sigmund R.
Hei Kenneth
v2 ble et veldig pent bilde, med fine farger og linjer. V1 har for mange utbrente lys fra byen og ødelegger hele bildet.
v2 ble bra!

Sigmund
Avsluttet .
Oh stilig bilde var det første jeg tenkte når jeg så bilde, så var nesten nødt til å legge til en kommentar. Trodde for en stund at vannet var sand, men skjønte etter hvert at det var vann, så kult det ja ^^ er enig med torbjørn at de sterke lysene i bakgrunnen trekker til seg litt mye oppmerksomhet, men når jeg ser begge versjonene av bildet så liker jeg versjon 1 best, for i versjon 2 ble nesten litt trangt, men du kunne jo alltids prøvd å klone vekk lysene.. Hmm og en annen ting, måtte bare nevne, flippet det oppned, eller altså vertikalt, blei ganske stilig da, for det virker som at det ikke er flippet på hode, men så legger man merke til all gresse og skyene og slikt, og da blir nesten en svimlende effekt .. tenkte jeg bare skulle nevne det :P
kåre l.
V2 for meg også.
Den ble nydelig :-)
Roger H.
Flotte farger og virkelig et originalt bilde. Synes kanskje bakgrunnen ble litt urolig, men liker helt klart versjon 1 best.
Kenneth K.
Takker! Bilde tok jeg i 12 minutter, mens vannet kom opp på land.
Kjell Sigurd S.
V2 ble bra. Nattbilder er en utfordring, spesielt der kunstige lyskilder er med i bildeflaten. Du har lykkes med å male ut havet i fine farger og beholdt tilstrekkelig skarphet der det ikke er bevegelse. Alltid spennende med resulatet på så lang lukker, det tar lang tid å gjøre det om igjen :-)

Kjell S
Eirik H.
Lange lukketider er moro, men effekten av sløra vatn er ikkje nok i seg sjølv til å lage eit godt bilete. No meistrar du teknikken, og då kan du prøve den ut på eit enda meir gjennomtenkt motiv. Gjer det enkelt og unngå direkte lyskjelder inn i bileteflata. Dei vil brenne ut og ta mykje merksemd frå resten av biletet.
Andreas S.
Heisann!

Dette ble jo veldig stilig! V2 uten de overeksponerte lysa bak gjorde susen! 12 minutter var jo rimelig lenge, men du fikk en knallbra slør-effekt! Bra

Mvh. Andreas D.
Fredrik E.
Verson 2 klart best. Ser ut som sand og ikke vann, kul effekt.
Kanskje kortere lukkertid hadde skapt mer liv i bildet?
Ellers byr ikke stranda på så mye spennende for meg.
Fredrik
Avsluttet .
V2 for meg,helt utrolig flotte farger,falt pladask:-)
Hilsen Tone!
Ivar B.
V2 likte jeg veldig godt. Annerledes og spennende med bruk av kunstig lys. Mvh Ivar.
Stig B.
#2 ble bra. Her har du brukt lang lukkertid på en flott måte, både fått fram bevegelse og flotte farger. Du har tatt vare på lyset på en bra måte.

Mvh Stig
Kenneth K.
Takker for kommentarer.
Wenche J.
Hei Kenneth dette liker jeg...spesielt versjon 2. Fargene og det sloerete vannet lager en uvirkelig steming. Meget delikat.
Wenche
Nina S.
V1 ble for mye av alt, framstår som skeivt og her flakker blikket mitt.
V2 for meg.
Den har noe å hvile blikket på, et skarpt område og fine fargetoner.
Liker overgangene lyst til mørkere, og av en eller annen grunn foretrekker jeg en flipp horisontal best. (Fremdeles i v2).
Mvh Nina
Tormod I.
v2 er et flott og annerledes naturbilde med tanke på belysningen. Gode tips har du også fått her.
Leif G.
Spennende bilde. Malerisk og har en uvirkelig atmosfære. Foretrekker V2 uten lysene i bakgrunnen som virker noe forstyrrende.

Leif
Yvonne Anita R.
Blir ikke helt enig med meg selv hvilken versjon jeg syns er best, v1 er litt urolig og lysene i bakgrunnen stjeler oppmerksomhet, men det har mer dybde enn v2.
Kenneth K.
Tusen takk. Jeg syns v1 er best egentlig. Jeg går litt mot strømen her men. Jeg syns v2 blir for trang.
Veronica K.
Dette var pent, flott sløring i vannet og spennende farger :)
Likte V2, men det ble best med kyststripen på HV, det gir mer dybde. Kanskje lysene på vannet kunne dempes litt, for de forstyrrer litt...
Odd Tore S.
v2 for meg, ser mest ut som en tåkesky over gate- og reklamebelysning sett ovenfra. Det skyldes nok at utsnittet ble litt snautt her. Effekten av vann og lys er fin, men det hadde ikke vært dumt å lete etter et motiv med litt mer spennende linjeføring i neste forsøk, nå når du har vist at du har taket på det tekniske.
I v1 synes jeg at de direkte lyskildene trekker oppmerksomheten vekk fra selve motivet.
Odd Tore
Ivar P.
Hiver meg på skryten her! må si jeg likte v1 best. veldig spesielt bilde. flott med lysene i bakggrunnen! og det difuse vannet gav bilde en fin rolig følelese..
mvh. Ivar
Judit W.
Hei Kenneth!

This 'Nattbilder' is extremely beautiful; the colours, the tones, the forms, the lines -> all in all, the whole composition is just perfect!

Versjon #1 for me; I don't mind the shiny surface of the water in the background. I like it very much :)

Judit :)
Tone Iren L.
V1. Definitivt! Likte lysene kjempegodt; ble jo nesten som en gullgryte oppe i hjørnet der! Det fanget meg! Det er en bitteliten rød prikk i gresset oppe til venstre som irriterer meg litt... Men fargene i vannet var jo helt vidunderlige!
Tone Iren
Andreas S.
Forgrunnen og bølgene er helt nydelige. Men bakgrunnen er for uskarp og bylysene er for utbrente.

Versjon2 synes jeg ble uten dybde. Det behøves en bakgrunn i motivet her.

mvh
Andreas
Kenneth K.
Tusen takk for så mange tilbakemeldinger. Første gang jeg har fått så mye. Takk!


;-) ;-) ;-) ;-) ;-)




mvh Kenneth
Inger Anne Maritsdotter V.
lekkert, nesten på grensen til det abstrakte, best i #2,
ser to små blå døde pixsler i øvre del i #2, men de kan også være resultat av at du kanskje ikke har brukt kamerafunksjon...(husker ikke hva den het...) ved bruk av lange lukkertider.....

Inger Anne
Avsluttet .
Hei
Som du skriver selv i en kommentar her, så er jeg for så vidt enig med deg at v1 sier mer om omgivelsene en hva v2 gjør. I v2 blir det på oppfordring litt feil beskjæring da gresstuftene blir klippet på toppen.

Det jeg ville gjort i dette tilfelle er følgene: Behold versjon 1 slik som den er, rett opp horisonten, bluret ned refleksene i havet og klonet bort lys fra - er det en vei?- og klonet bort lyktestolpene.

Vel, hva har vi bilderedigeringsprogram til, joda til akkurat slike tilfeller som her, er det ikke skjønt, det digitale mørkerom er et must. Noen vil kanskje mene at bildet da er manipulert?? Jaja, de om det:)

Bildet er i utgangspunktet så bra at jeg synes du burde prøve på det.

mvh arild
ingeborg w.
Et annerledes og spennende bilde du har tatt her. Spesielle lys, farger og lang lukkertid har blitt en god kombinasjon her. Jeg foretrekker v2, hvor lysene ikke trekker så mye oppmerksomhet.
Vegard L.
Fint fargespill. Heller til V2. Bra jobbet.
mvh Vegard
Lars B.
Dette er skikkelig bra!
Flotte farger og lyssetting. Jeg liker #1 best - det er så mye mer liv der.

Hilsen Lars
Kenneth K.
Takker nok en gang. Hvor skal dette ende. Det er bra med mye komentarer. Takker!
ingebjørg fyrileiv g.
Det ender ikke enda, nei ;) Veldig flotte farger og god sløring.
Av versjonene, er v#2 absolutt den jeg liker best da husene tar for mye oppmerksomhet i v#1. Nå har ikke jeg leste de andre kommentarene, men foreslår enda et kutt uten gresset i toppen.

vh ingebjørg
Andreas L.
12 minutter!? Det er sinnsykt lang tid. Kult bilde. Jeg likte fargene og bevegelsen i vannet. Komposisjonen var ikke helt ¨bra, men du har jo ikke så mye trening enda heller. Man blir hvert fall bare bedre og bedre...

-Andreas
Camilla N.
Finner ikke noe skarpt punkt her.. Det kunne nesten sett skarpt ut på de oransje steinene der,men det er det jo ikke.
Kenneth K.
Hei adreas. Vis du ikke syns komposisjonen var bra så må du begrunne svaret ditt med hva so kan gjøres bedre. Det er det vi vil ha i bildekritikken. Jeg syns det var litt ubegrunnene svar.


mvh kenneth
Tom Dysa S.

WOW Kennet her har du virkelig truffet blink.... er ikke mer og legge til for meg her.... Ang hva Andreas mener om komp, skal du ikke ta så tungt,det er sånn som du vil oppleve her det, og har man ikke annet og klage på, så skylder de på komp,,, men alt kan bli bedre, men det er sånt som kommer etthvert det... har sett mye verre komp, av mye mer erf karer her inne...
Mvh Dysa...
Johnny S.
Hei Kenneth, dette var et flott bilde med flotte farger og sløring av vannet. Ser at flere ønsker du beskjærer bildet slik at lysene fjernes. Jeg liker det som det er.

Neste gang du skal ta et slik bilde vil det kanskje være en fordel om du tar to bilder av samme motiv. Et bilde hvor du konsentrerer deg om belysningen og et hvor du konsentrerer deg om vannet. Dem kliner du så sammen i f.eks. Fotoshop eller annen tilgjengelig dataprogram. Å fotografere har jo åpenbart blitt en kombinasjon av å ta bilder og å etterbehandle dem, så da er det bare å benytte seg av tilgjengelig verktøy:-)
Frode H.
Og når det først er snakk om å etterbehandle bilder, sjekk ut (bjornland.com). Siden du er fra moss har du kanskje hørt om han. Mange spennende bilder fra jeløya, men som til de grader er gjort om til kunst. Likte lyset i bildet ditt, særlig det at det skifter farge bortover med vannkanten.
Kjetil L.
Jeg synes nr. 1 var finest. Likte bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu