Prøvde å lage eit nostalgisk bilde. Bygde opp eit miljø i kjellaren heime. To stodioblitsar (Og to vifteomnar!)
Utstyr
  • Pentax Z-1
  • Pentax 28-80
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Tmax
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger1088
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14725} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Hans- Georg S.

Synes du har lykkes bra med å skape miljøet. Fin kommunikasjon mellom modellene også. Litt smått gjengitt, men stort nok til å få inntrykket.
Vemund L.

Dette ble bra, syntes jeg. Enig med HGS

Vemund
Carsten A.

Enig med de foregående at det ser bra ut. Men bildet er alt for smått, dette er bare som et litt stort frimerke. Hvorfor så smått, dermed kan jo bildet ikke få en rettferdig vurdering.
MVH CA
Aleksander J.

Jepp, vanskelig å bedømme bildet som vist her.
Tom Ståle E.

Umiddelbart fikk jeg en positiv reaksjon i retning David Hamilton.Men det ble liksom ikke slik, ved nærmere øyensyn. Kanskje en noe satirisk utgave. Mye pga blikket til modellen i badekaret. Norsk bonderomantikk, med glimt i øyet. Joda, dette har noe for seg.Det ble noe hverdagslig over dette, som jeg har sans for. Derfor er jeg usikker på om den grovkornede teknikken står i stil.
Det samsvarer ikke helt. Det blir en tolkning rundt humor. Det viktigste er dog gleden ved settingen. Den appelerer.
Avsluttet .

Ekte bilde eller?

TJ
Reidulv L.

Hei TJ: Jeg vet ikke riktig hva du mener med ekte. Vi vasker oss ikke på denne måten lenger i Trøndelag, standarden på bad er heller ikke helt som på bildet - så bildet er arrangert. Men modellene er i høy grad ekte. I alle fall gav de uttrykk for at det var i kaldeste laget før vifteovnene hadde jobbet en stund.

Til dere som klager over små format og dårlig kvalitet på skjermen. Gammel mann gjør så godt han kan. Men dette kan jeg ikke. Når jeg blir bedt om å forminske bildet ned til under 100 kb, blir det slik. Hva er det jeg gjør feil?? Originalbildet jeg scanner er 18x24 cm. Hjelp!
mvh. Reidulv
Torbjørn V.

Enig i den positive kritikken her. Et bra bilde!

Tips: Når du komprimerer bildet i JPG får du spørsmål om hvilken kvalitet du vil ha bildet i. Å lagre den i kvalitet 8-10 skulle ikke by på noe særlig problem dersom bildestørrelsen er på 600x500 piksel. Da skal du glatt komme ned i en størrelse på 80kb eller rundt der. Se ellers CA's Tips til innleggelse av bilder i menyen til bildekritikken.
Carsten A.

Det er altså tre litt ulike ''størrelser'' som har betydning her:

Pikselantallet, der grensen på FOTOdotNO er 600x500 piksler, avgjør hvor stort bildet vises på skjerm med nettleser.

Filstørrelsen på disk, der grensen på FOTOdotNO er 100k. En ukomprimert TIFF på ca. 600x500 piksler ligger gjerne på 600-800k i filstørrrelse på disk.

Filstørrelsen i minnet. En ukomprimert TIFF har omtrent samme størrelse på disk som i minnet. Dersom en TIFF på ca. 600-800k lagres som JPEG, med kvalitet 5 til 8 i PS, skal det, som Torbjørn Vidnes også peker på, ikke være noe problem å komme ned til en JPEG-fil som opptar f.eks. 80k (eller mindre) i diskplass. En JPEG-fil ekspanderer selvsagt til den opprinnelige størrelsen i minnet når den vises på skjerm. Det er imidlertid bare diskstørrelsen og pikselantallet som du skal forholde deg til.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu