• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-26 22:23:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-11-26 22:24:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Pentax ME
  • pinhole. f/ 138
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_561897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Anders F. R.
Jeg tenkte først jeg skulle si at dette var litt svakt teknisk. Ioverkant mye vignettering og nokså dårlig skarphet. Men så så jeg at det var tatt med hullkamera på 35 mm film, og da faller den kommentaren bort. Faktisk var det overraskende skarpt, synes jeg.

Likevel kommer jeg ikke unna at motivet var litt kjedelig. Stein, fjell og litt himmel og snø, men det forteller meg ikke noen historie, og det drar meg ikke inn i bildet. Hva med å bruke muligheten for uendelig dybdeskarphet litt mer, og sørge for en forgrunn som leder deg litt mer innover i bildet?

afr.
Bjørnar P.
For meg er ikke det faktum at bildet er tatt med et hullkort-kamera ikke noe pluss i seg selv. Det er sluttproduktet som er interessant for meg, og jeg forutsetter at fotografen har valgt det verktøyet han fant mest hensiktsmessig. Mangelfull skarphet kombinert med kraftig lysavfall mot hjørnene synes jeg ikke bidrar positivt til bildet rent estetisk, snarere tvert imot. Fargetoningen gir assosiasjoner til gamle bilder, og jeg antar at poenget med hullkort-kamera var å skape assosiasjoner til kamera og bilder fra fotografiets tidligste barndom. Akkurat det fungerer brukbart, og dersom målsettingen ikke var mer enn akkurat det, har du lyktes bra.
Erik K.
Takk for kritikk begge to. Dette har stor verdi for meg da jeg er temmelig fersk på pinhole og føler meg litt på leting/utforskings stadiet.
Hvordan kan jeg bruke teknikken?
Hva er det jeg ønsker?
Men veien mens jeg går er spennende og intresang.

Anders.
Jeg forstår din kritikk men synest selv de lyse steinene i forgrunden mot snøen og de lyse partiene i fjellet, pluss vigneteringen og den økte uskarpheten mot hjørnene skaper en viss dybde. Men kunne selvsakt brukt dette bedre da dybdeskarpheten opplakt er en av pinholets store muligheter. At motivet er litt kjedelig er vell subjektift og avhengig av øynene som ser. Men en sørlending kan fort bli blendet av Molladalens storhet, bli litt blind. Det kan selsakt gjøres bedre. Fint å høre at du er positivt overrasket over skarpheten, da gjør jeg noe riktig.
Legger ut en versjon som legger mer vekt på forgrunnen, men jeg synest selv den her blir for domminerende, og uskarpheten bare litt skjemmende og ikke tilfører bildet noe. Muligens det også er noe bevegelsesuskarphet her da bildet er tatt på ca 3/sek og med snorutløser.

Bjørnar.
Er helt enig med deg at sluttproduktet er det intresange, og enhver tekknikk må ha som mål å heve bildets innhold etter ftografens målsetting. Forstår deg slik at her var det kun et minus for din del. Det tar jeg med som en god og viktig kommentar. Det er klart at bildet her gir assosjasjoner til det gamle fotografi. Det er meningen, og for min del et stort pluss til dette bildet. Og er her en mer interesang presentasjon en det moderne digitale uttrykket. Legger ut en digital versjon for sammenligningen.

Dersom andre har en kommentar/erfaring, da kanskje spessielt på teknikken som er brukt. Er det til stor hjelp i min videre utvikling innen pinhole teknikken. På fohånd takk.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu