• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-10 18:50:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger222
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_559552} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Trond O.
Hei, synes du har fanget et flott motiv her og kunne potensielt vært et supert bilde. Flotte detaljer og mørke toner i fremgrunnen.

Komposisjonsmessig så savner jeg den nederste biten av båten.

De lyse tonene i vannet på siden og oppe blir for lyse og skarpe, utbrendt. Dermed ser det unaturlig som om noe mangler i bildet. Blir så pass sterk kontrast iforhold til den mørke forgrunnen at det hvite skjærer i øynene.

Flott bilde, mangler litt av båten og for lyse partier for min smak. Mvh. Trond.
Fred S.
Hei, og takk for fin kommentar.
For å ta båten først: Slurv fra min side, fort gjort for meg å legge ut et bilde som har en såpass klar mangel som dette. Tok heldigvis to bilder av båten, mulig ekstrabildet er bedre.

Når det gjelder det utbrente kontra det svarte/kontrastfylte er dey et bevisst valg. Jeg var nysgjerrig på hvordan det ville ta seg ut, og fant ut at jeg likte deg

fred s
Trond O.
Hei, takk for at du fant ut at du likte meg ;) (ser selvfølgelig at det var en skrivefeil, men en koselig kommentar her om morgenen!).

Liker helt klart v2 mye bedre, båten kommer bedre til sin rette, og detaljene rundt ble mye finere. Sier meg enig i din vurdering i v2, der ble ikke det lyse feltet like stort og skrikende, og kontrastene/silhouette følelsen ble flott å se på her. Er ikke like enig at det ble like vellykket i v1, men heldigvis er dette smaken som baken.

Likte v2 veldig godt. Mulig det kunne klart seg uten den spisen oppe til venstre, men nå er det vel ikke slik at alt skal klones bort heller bare for å gjøre en liten Trond tilfreds.

Mvh. Trond.
Harald N.
Her likar ev best v2.
Her er den fine fronte på båten med. Heile bilete er strammare, det store mørke feltet på vesntre kant i orginalen sa ikkje så mykje.

PÅ v2 kjem den diagonale linja langs stranda til sin rett. Neset oppe til høgre stoppar den blanke vassflata på ein fin måte.

Mvh Harald
Fred S.
hjertelig takk; jeg er helt enig med dere begge to, toeren er bedre, og som Harald nevner, det er for mye av denne stranda.
Trond: he,he, joda, jeg hadde sikkert likt deg hvis jeg hadde kjent deg, men som du selv sier, skrivefeil.

fred s
Jonny E.
Hei
Eg liker absolutt versjon 1 best, hele bildet er etter mitt syn godt, eg ser meg rundt i bildet der båten er en del av bildet. At det mangler litt av båten er bare bra. Versjon 2 viser en båt og ferdig med det.

MVH
. JonnyE
Gunnar John C.
Mye enig med Jonny her. I første verjon opplever jeg en sterk sammenheng mellom sliten båt (isen ombord vitner også om bedre dager) og den store vide verden - en fortelling som er mer fraværende i versjon 2. High key lar himmel og hav gå i ett noe jeg synes fungerer utmerket, og det gir fin motsetning til båtens hverdagslighet. Jeg liker også steinstranden i v1, både som tekstur og som noe å se nærmere på.

Har du vært litt hard i komprimeringen? Pikselering her og der ødelegger litt, på toften for eksempel. Kanskje det bare er min lugubre skjerm.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Rune Edvin H.
Jeg må inrømme at jeg synes #2 er best av noen grunner. I kontrastomfanget i #1 blir det etter in smak for stort sprang mot de mye steinene og den knallharde avslutningen mot horisonten. I #2 blir det hele mer grafisk og dermed mer passende. Jeg kune godt sett for meg en #1 med en person på land og mykere detaljer øverst i elva (men det ville jo vært et annet bilde).
Rune
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg går inn i dette bildet med den formening om at båt ved vannkant er et motiv som med tiden krever velig mye av fotografen for å få betrakteren til å stoppe opp, og ikke minst til å komme tilbeke.

Her er de største flatene i bildet dekket av stein, og denne flaten tar veldig mye oppmerksomhet. Båten veier fint opp for det, men det er mest fordi den er så nær, og såpass pressa opp mot betrakteren at den er umulig å ikke bli "angrepet" av. Dette blir nok mer negativt enn positivt ettersom disse detaljene irriterer meg.

Det jeg liker ved bildet er forøvrig isen i båten, og lyset frampå der. Tror jaggu jeg ser frostrøyken sige over vannet også (hvorfor ikke bruke båten til å komme ut dit i stede).


Ingebjørg
Fred S.
hjartans takk..., det var da uventet mange kommentarer her, og det er jeg selvsagt glad for.
Jonny: originasl argumentasjon for at båten bør mangle en del..
Gunnar: pixelering er mellomnavnet mitt, så du har nok rett. ser det ikke så godt selv på min skjermm, så det varierer sikkert alt ettersom.
Rune:Enig med deg her. Toeren ble valget for meg. Denne steinstranda med omgivelser en en fin setting, og en person hadde gjort seg her, ja. Vi får sjå en gang...
Ingebjørg: Hei du. Går det bra på Dromedar ? Sender en mail om kort tid. Båt ved vannkant har du nok sett en del av, ja, både på bildesider og på Salsnes, men selv klisjeer kan varieres. Selv kunne jeg ikke dy meg der jeg vandret i tåka langs Namsen, og kom over denne brubarkete trebåten med is i bunnen. Ellers virker det som om kritikken din er basert på hovedbildet ( og det skal den selvsagt være), men toeren er strammere, med mindre steinstrand.
Ingen frostrøyk over elva, men kaldt var det.

fred s
Avsluttet .
Ikke enig med deg Fred, originalen for meg, liker litt "space" rundt hovemorivet, utbrentheten gjør meg ingenting, det fører bildet ut i evigheten, skulle jeg pirke på noe, kanskje et litt lavere standpunkt og hele båten med...dog oser det av småkulde, ruskevær og skodde...

mvh Ulv
Avsluttet .
-hovedmotivet-, f...trykkleifen slår ofte til..må være alderen..
Thorbjørn R.
Antydning til en fin debatt om foto her. Bra. Jeg synes v2 mister en del følelse, sammenliknet med v1. Samtidig er kuttet i bunn i v1 uheldig. Lys himmel (som glir over i vannet) har jeg ingen problemer med, men synes du har har dratt litt hardt i spakene her. På min (riktignok litt lyse skjerm) blir himmelen ubehagelig lys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu