Trolltindmassivet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-04 12:42:49
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger220
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_558396} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Lars-Anders M.
Dette bilde består av forgrunn, tre mellompartier (topp, snø og topp). Og til slutt himmelen som bakgrunn. Det er ok. Men jeg syns att de to toppene i mellom partiene er for blasse og snø partiet virker skittent. Beklager men dette er ikke ett av dine bedre bilder etter min smak.
Mvh
LAM
Fred S.
Takk Lars-Anders. Bra du sier fra om det du opplever som blasshet; er redd det kan stemme på en skjerm som ikke er så kontrasfylt ( for mye..) som min. At snøen er skitten stemmer nok bra, hvis en vandrer på enkelte breer vil en få et bilde på den forurensinga vui har også i Norge. DEn engang så stolte Adelsbreen under Store Trolltind er nok både skitten og redusert i størrelse.

fred s
Lars-Anders M.
Hei igjen Fred!
Jeg har en Eizo FlexScan S2231W
På den kan jeg velge mellom forskjellige forhåndsinnstillinger
1. Tekst
2. sRGB
3. Picture
4. Movie
5. Custom
Jeg bruker som oftest Picture. Den er ikke like lyssterk som sRGB som er for å se på internett med mer. Picture er mørkere og er for å jobbe med bilder for utskrift.
Hvis jeg ser på ditt bilde i sRGB kommer det jeg kaller for blast enda mer frem.
Men jeg ser att du var på en meget fin tur.
MVH
LAM
Avsluttet .
Her synes jeg du har gjort en veldig god jobb, motivet fasinerer meg ekstra.
Den høyere fjellkanten på høyre side, blir trekt ned av forgrunnen (diagonalt inn fra venstre), dette er nok også sikkert noe av grunnen til at jeg finner bildet veldig balansert.
Vedrørende forgrunnen virker det som om at du har vært litt hard i etterbehandling, og det kan virke som om du har fått en kunstig lys skygge over kanten.

Hvordan bildet er redigert i etterkant er for meg vanskelig å si, men det virker som om du har vært litt for hard.
For motivet og måten det er komponert på synes jeg er utmerket.
Øyvind T.
En flott fjellrekke i silhuett mot en dramatisk himmel. Jeg deler imidlertid LAMs synspunkter rundt mellompartiet, jeg aner en interessant fjellformasjon til venstre for breen og hadde ønsket at den trådte tydeligere fram. Breer er skitne på denne tiden av året (men kanskje like mye pga. naturens egen forurensning som den menneskeskapte) men reflekser og de lyseste partiene i breen kunne likevel vært løftet noe for å gi bildet mere dybde og dynamikk.

Synes også at etterbehandlingen av forgrunnen ikke er helt vellykket i overgangen mellom forgrunn og mellomgrunn.

Med hensyn til komposisjon er jeg usikker på kuttet nede og hadde kanskje ønsket at forgrunnen strakk seg over hele bildets bredde. Noen små mennesker i silhuett her need kunne også gjort seg. For meg ser det også ut som om bildet heller noe mot venstre.
Jan-Vidar B.
Har jo sett på bilde ditt litt nå, og syns komposisjonen virker gjennomtenkt med forgrunn som balanserer fint med snøen. Bilde er jo litt blasst noen som jo har med motlyset og gjøre og jeg syns jo du har fått ganske mye ut av lyset selv om det virker noe blasst. Hvorfor i allverden har du latt den hvite prikken oppe til venstre i enden av fjellkjeden hvere der? Den irriterer meg nå som jeg har blitt klar over den:)Hvorfor har du kuttet sneen på høyre side? Er det et bevisst valg?
Jeg syns bilde blir bedre obedre etterhvert som jeg ser på det og det må jo være et godt tegn:)
Fred S.
Tusen takk for svært grundige og gjennomtenkte kommentarer ! Skal forsøke å svare på en del av punktene dere påpeker, med "kollektiv" adresse.

Jeg måtte innom for å kikke på originalen igjen, og har lagt ut et ekstrabilde, der jeg ikke har gjort særlig mye med bildet. (økt kontrasten litt, liten senkning av mellomtoner i levels)
Originalen ER blass, og dethar mye med lyset og værforholdene generelt å gjøre, men også en del med min manglende teknisk kontroll over kameraet å gjøre.
Partiet rett til venstre for breen kommer litt tydeligere fram i den nye versjonen, tror jeg.

Mulig bildet haller litt. Jeg har rotert litt mot høyre i versjon to. Store Trolltind er fremdeles atskiliig høyere enn resten av veggen, men det skal den være ( den er 100-200 m høyere enn Trollryggen, det nest høyeste punktet på bildet.

Hadde trøbbel med å finne den hvite flekken som er nevnt, men regner med at det dreier seg om den lille snøflekken helt i kanten til venstre. Den så jeg faktisk ikke, men den er uansett vekk i versjon to, som ble croppet litt pga "høyrevridningen"
Kuttingen av brekanten er ikke bevisst, nei. Lite gjennomtenkt av meg å ikke få med alt der.

fred s
Avsluttet .
Hei. Jeg kunne gjerne tenkt med å prøvd på en alternativ redigering av dette bildet.
Just for fun :)
Tanken er å dele bildene inn i ulike deler og redigere hvert layer for seg selv.

ms.morten.solheim@gmail.com
Avsluttet .
Skriveleif igjen :(
Tanken er å dele bildet inn i ulike deler og redigere hvert layer for seg selv.
Fred S.
Det er sikkert den beste måten å bearbeide dette bildet på, Morten, men det blir for avansert for meg. Jeg er rimelig blank når det gjelder å jobbe med layers.

fred s
Ivan H.
Ser at her har kommet frem en del gode poenger så dette blir ikke en grundig kritikk fra meg.

Jeg synes v2 er den beste. Fordi jeg ser mer detaljer en i en forsåvidt gjengrodd v1.
I utgangspunkt i v1 så tenker jeg litt på sidene, særlig høyre, hvordan du avslutter med breen der. Den fremstår tilfeldig, noe du selv skriver, så ville kuttet litt inn på breen eller tatt med hele. Det er toppene og linjene oppover som er motivet for meg, og sidene blir noe overflødige.

Mvh
Ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu