Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_556681} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Erik J.
Ikke av de mest oppløftende motiver, tvert i mot svært tyngende. Fint understreket av søylene som kan bære det meste....
Morten W.
Dette bildet likte jeg umiddelbart.
En udefinerbar stemning av noe trist, en følelse av tomhet. Et slitent menneske i en stor og tung virkelighet. Kan absolutt relatere meg til følelsen. Bildet forteller en historie om et helt liv som du kan ane, og som forteller noe nytt hele tiden.
Her har du oppnåd noe som jeg har søkt i mange år.
Det er slike bilder som gjør fotografi til en spesiell form for kunst.

Takk
Mvh Morten
Fred S.
takk til erik J og morten W. Ja, jeg er jo enig i at motivet ikke er særlig oppløftende, det er nok mye som tynger denne mannen. Jeg ble fascinert av den lutende holdningen hans mot de ranke søylene. Kan legge til at bildet for meg får en ekstra dimensjon gjennom det at han sitter ved det som antakeligvis er den kirken i verden der den første kristne messe ble holdt; Santa Maria in Trastevere. (Trastevere er en bydel i Roma, Tevere er det italienske navnet på Tiberen, som renner gjennom byen, og Trastevere betyr ganske enkelt "på andre siden av Tiberen, "trast"..., en liten forvrengning av "trans...)

Legger også til at jeg egentlig ikke hadde tenkt å legge ut bildet, men det havnet på kritikken som en slags "test": Jeg har i lang tid vært møkka lei av/ frustrert over bildekritikken, og har ved et par anledninger argumentert for at den bør slåes sammen til EN bildekritikk, ikke tre nivåer som nå. Nåværende ordning fungerer ikke i mine øyne, uten at jeg skal gå næremere inn på hvorfor jeg mener det.
I alla fall, jeg hadde lagt ut mine fire bilder (sølvmedlem) på galleriet nå nylig, og fikk beskjed om at jeg ikke kunne legge ut et nytt bilde før da og da. For moro skyld gikk jeg til "legg ut nytt bilde" på Bildekritikken, og der sto det at jeg kunne legge ut TO bilder til. Vel, det stemmer nok ikke, tenkte jeg, jeg har brukt opp "sølvkvoten" min, men fant likevel fram til dette bildet, og det gled inn på kritikken uten hinder. Hadde jeg forsøkt å legge inn et til hadde det sikkert også gått bra.
KOrt og godt: Sølvmedlemmer kan legge ut kun 4 bilder pr. uke, men det ser faktisk ut som om en f.eks kan legge 4 på galleriet, og så mint ett (muligens to) på kritikken...

Jeg tror desverre ikke at dottens ledelse noen gang vil finne noen grunn til å forandre på organiseringen av bildekritikken, selv om de ser hvor utrolig laber aktiviteten er der (på alle tre nivåer), og at disse nivåene heller ikke bestandig fungerer slik de skal mht kommentarene som legges ut. Derimot vil de sikkertb raskt fjerne denne muligheten til å legge ut flere bilder enn de fire ukentlige.

fred s
Ivan H.
En kort pust (blås) i bakken. Ja, jeg også ser dette med tunge søyler og en krummet mann som er i ferd med å ta de siste dragene av rullingsen. Det er jo dette bildet spiller på og synes komposison understreker følelsen i bildet.
At dette er en kirke kan jo sette det hele litt mer på spissen, men dette kommer ikke frem i bildet.

Ang kritikken så tror jeg den er i ferd med å råtne på rot. Den fungerer ikke. Det er også bate et fåtall av de som legger ut bilder her som orker å gjøre en innsats. Jeg har selv flere ganger vurdert å ikke publisere flere bilder på kritikken. Jeg lærer ikke noe av den lenger, verken av kommentarene jeg får eller det jeg leser under andre bilder. Om foto.no skal gjøre noe med dette tror jeg de må relansere det hele greia, fornye kritikken. Strammere rammer, mindre bilder, osv. Hva er vitsen slik den er nå?
Eneste jeg bruker kritikk og galleri til for tiden er å VISE FREM bildene mine. Jeg prøver å gi kritikk og svare så godt jeg kan på kritikkene/kommentarene jeg får, men jeg lærer ikke noe. Vet ikke om jeg lærer andre noe heller.

Ja, tror faktisk dette skal bli siste kommentar/kritikk på en stund, og ingen flere bilder.

Mvh
Ivan
Fred S.
Takk for den kommentaren, Ivan. Det har ant meg ganske lenge at vi deler syn på bildekritikken og den , etter mitt syn, håpløse tilstanden den befinner seg i. Selv om du utrykker deg svært diplomatisk, har jeg sett hvor oppgitt du er over enkelte av kommentarene her inne. Selv er jeg ikke særlig diplomatisk, det har hendt nå og da at jeg kommer over kritikkommentarer som er så til grader "på trynet" i forhold til kvaliteten ( dvs manglende kvalitet) på bildet at jeg bare sprekker, og må få ut hva jeg selv mener.

Jeg har blitt flinkere å kontrollere sinne/irritasjon/vantro over det jeg ser av bilder/leser under bildene etterhvert, rett og slett fordi jeg ønsker å være her inne: Du sier selv at du pr. i dag bare er her inne for å vise fram bildene dine, og det er derfor jeg også er her. BARE derfor, og for at bildene mine skal sees, må jeg kommentere, og helst på en måte som ikke sårer mottakeren av en kommentaren. Derfor har jeg for tiden valgt å droppe bildekritikken, rett og slett fordi den er "døende" mht aktivitet

Jeg velger mao Galleriet, og det har sin pris. Den høyeste prisen er at en må gå på akkord med seg selv når en kommenterer. Det ER riktignok en god del bra, til dels svært bra bilder på galleriet, og da er det bare morsomt å kommentere, ikke minst fordi en ikke behøver å sette de samme kravene til seg selv som på kritikken. Nå bør en imidlertid (synes jeg da) kommentere bilder til folk en har fått kommentarer fra, og da kommer dette med å gå på akkord med seg selv inn, eller for å si det enklere, en må kanskje servere en hvit løgn, eller i det minste trekke fram det en eventuelt finner som positivt i bildet, og "hoppe over" resten.
Det er derfor jeg gjerne skulle ha hatt ETT kritikkforum, ikke tre som nå. Der kunne de på galleriet som etterhvert blir lei av å øse ut den samme tomme rosen til de samme personene dag etter dag få muligheten til være litt mer kritiske til det de ser.
Ikke det at jeg tror alle/så veldig mange ville ha benyttet en slik mulighet, desverre tror jeg at de som "setter dagsorden" på galleriet ( bl,a, alle de en ser avbildet når en åpner gallerisiden), foretrekker sine daglige doser livsløgn. En del ville imidlertid sette pris på å få, og etter beste evne å gi, kritikker. Gjennom å samle de tre variente som finnes nå , til EN kritikk, er jeg overbevist om at flere ville ha lagt ut bilder der, og ikke minst kommentert.
Kort og godt: Med ETT galleri og EN bildekritikk tror jeg foto.no ville ha klart å løfte seg opp fra den selvtilfredse sumpen dotten svømmer i nå.

Regner med at du snart er på banen igjen, Ivan. Jeg har selv forsøkt å kutte ut dotten, men det er tross alt den fotosiden i Norge der en har størst mulighet til nettopp...å bli sett. Så får en håpe at det er mulig å utvikle den til noe mer enn bare det, selv om det skulle forundre meg.
Ivan H.
Når man ikke får så mye ut av tilbakemeldingene her på kritikken, blir det til at man bare viser frem bildene man legger ut. Det er vel et fåtall av de som faktisk prøve å begrunne meningene sine ovenfor et bilde.

Jeg legger også av og til bilder ut på galleriet, også kommenterer bilder der (ikke så ofte). Jeg kommenterer ikke bildene til de jeg får kommentarer av, for å gi noe tilbake til de som kommenterer mine. Jeg kommenterer bilder som jeg liker, liker noe ved eller der jeg føler at jeg kan hjelpe litt.

..må visst dele denne opp da den ble for gamg for foto.no.
Ivan H.

Jeg er enig med deg ang ett forum på kritikken, men det var jo problemet med at folk ga dårlige kritikker og at noen ikke ønsket krass kritikk at det ble delt opp. Men det fungerte heller ikke.
Se bare her nå, folk begrunner ikke. Mange av de som legger ut bilder for kritikk, gir ikke kritikker. Mange gidder heller ikke svare på kritikkene de får.. flere bilder står bare med èn kritikk. Min antagelse er da at fotograf ikke er fornøyd med kritikken og ikke gidder å svare.
Dette blir også litt dumt iforhold til andre som ønsker å lære av andres kritikker.
Ivan H.

Ang galleriet og smisking, driter jeg i. Tar også de tilbakemeldingene jeg får med en stor klype salt. Samtidig prøver jeg å skrive ærlige tilbakemeldinger på galleriet også, hvis jeg synes et bilde er kjedelig, sier jeg det der jeg prøver å begrunne hvorfor.
Det er også litt rart at andre skriver "skarpt og fint" til samme bilde som jeg kritiserte for at ikke var skarpt og fint. Man ser liksom hvor landet ligger.

Tror man må ta det som det er, og evt heller finne andre fora for kritikk og eller det man ønsker. Jeg ønsker iallfall å lære, bli bedre, få innspill, ærlige innspill. Det får jeg ikke lenger her..

Kanskje jeg skal ta dette i en tråd på forumet.
Fred S.
Hei Ivan: Takk for kommentarer, tre faktisk. Ser vi er enige, og sikkert også uenige på en del punkter ang. hvordan en skal forholde seg til galleriet kontra kritikken, men det er uviktig.

Det som er mer viktig er at du kanskje tar opp dette som en tråd på forumet. Du oppfattes nok som mindre provoserende en meg, og jeg har allerede tatt opp dette med kommentarer på galleri versus kritikken flere ganger, både som trådstarter og deltaker.

Den siste tråden jeg startet finner jeg ikke igjen, men det er ikke så nøye; den ble amputert fordi temperaturen ble så høy at flere innlegg ble fjernet, og det hele ble usammenhengende og uten mening.
Når jeg googlet meg selv dukket det imidlertid opp en annen tråde der jeg deltok, fikk mye støtte fra noen og provoserte andre. Den dreier seg nettopp om skillet mlm galleri og kritikk, og den dreier seg også bl.a. om hvordan en kunne misbruke kritikken for å fokusere mest mulig på egne bilder: det var etter denne tråden at det ble slutt på at eget bilde hoppet opp på toppen av bildevisningene både på galleri og kritikk når en takket for en kommentar. Enkelte oppdaget jo at hvis en satt pal foran PCèn og takket enkeltvis for hver eneste kommentar, så kunne en vise til ca. dobbelt så mange kommentarer som en egentlig mottok fra andre. (Det gjaldt selvsagt medlemmer som først og fremst er her inne for å bytte klisje-kommentarer med "likesinnete" )

Tråden kan være nyttig el. interessant både for deg og andre ; den viser at de tankene både jeg og du tar opp her langt fra er nye.
Tråden finner du under "Foto.no" på forumet. Den heter " I ettertankemodus om foto.no" . Du må bla deg tilbake til 20.7. 2008, eller til side 36 i "Foto.no-kategorien.
Du finner den også hvis du googler "fred strømme" , nederst på s. tre/toppen på side fire

(Jeg kunne ha laget en link til tråden, men er ikke særlig flink til slikt...)

fred s
Fred S.
jeg må korrigere meg selv: en kan selvsagt fremdeles "fordoble" antall registrerte kommentarer under et bilde alt ettersom hvor ofte en takker for kommentarer, også når en takker for en kommentar blir takken registrert i den samlete summen kommentarer.
Det som ikke skjer lenger er at bildet hopper til topps på oversikten over "sist kommenterte bilder".

fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu