Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger132
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_554502} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Torild H.
Litt underfundig uttrykk, får meg til å lura på kva han betrakter, eller - eit ettertenksomt øyeblikk? Vanskelig å forklara kvifor eg liker kragen her som tek opp ca 1/4 av biletflata, kanskje det er tekstur/stofflighet som går igjen på mannen også, hud og hår, og alle fine nyansane i grått.
Tykkjer utsnittet er bra, skåre "ned til beinet".
Liker dette nære portrettet, og at det er i profil.
Gunnar John C.
Jeg finner karakter i massevis her; flott grepet. Enig med Torild i at kragen bidrar positivt. For min del understreker den øyeblikkets høstlighet, og gir fin kontekst til det levede ansiktet.

Jeg er litt usikker på hva den nådeløst skarpe gjengivelsen av ymse ansiktshår bidrar med.Jeg synes også at den mørke gradienten inn mot nesetipp, overleppe og hake ødelegger litt - den suger ansiktet litt fast i bakgrunnen, synes jeg.

Uansett et portrett verd å vende tilbake til, synes jeg.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Rita H.
Torild: veldig trivelig du likte det stramme utsnittet og ikke minst gråtonene som jeg har jobbet med for å få slik jeg ønsket.
Gunnar John: personen er gjengitt usminket og naturlig og jeg valgte å ikke endre på noe, men jeg ser ditt poeng.

Takk til dere for flotte kommentarer.

Hilsen Rita
Torild H.
Dilemma det med ansiktshår; for eigen del liker eg, som realist, denne usminka versjonen, men skulle eg t.d. gitt bildet til mannens barn/barnebarn, og kanskje for innramming, ville eg muligens ha "juksa litt"?
Rita H.
Takk for oppfølging, Torild.
Interessant spørsmål, og jeg ville nok også jukset litt om bildet skulle brukes som du beskriver.
Det er ikke et prinsipp for meg å ikke pynte på et menneske som skal pryde en vegg - tenker "alt til sitt bruk", og denne gang var et åpent og ærlig ansikt målet for visning.

Hilsen Rita
Avsluttet .
Blir ikke helt klok på dette uttrykket. Ser ut som det er fanget i et tankefullt øyeblikk, og at kontakten med fotografen ikke er helt til stede av den grunnen, eller at han er mer unnvikende nettopp fordi han blir fotografert? Ikke noe "veggportrett" med eller uten retusj, men et situasjonsportrett og et severdig utsnitt som framstår som litt trist underbygget med detaljene som er nevnt i kommentarene før meg her.
Rita H.
Tusen takk for kommentaren, Kjell.
Han er tankefull og gjorde ikke noe av at jeg tok noen bilder - ordet situasjonsportrett passer godt :)

Hilsen Rita
Thorbjørn R.
Tett og flott. Også jeg liker kragen. Jeg er litt mer usikker på etterbehandlingen på håret, det ser ut som om det er lysnet litt i meste laget.

Mvh Thorbjørn
Rita H.
Hei Thorbjørn, og tusen takk for kommentaren.
Det lyset håret er et resultat av etterbehandlingen, har ikke lysnet det spesielt.
Trivelig du likte det tette utsnittet.

Hilsen Rita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu