Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_530352} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ivan H.
Hei,

Hva dette er, er jeg ikke sikker på, mus, hamster etc.
Det jeg lurer på er hva du ønsker å vise oss med dette bildet? Er det dyret fotografert i et perspektiv som viser oss hvordan det er på dyrets nivå? Ser at det har våt pels, skal det bety at den er i en sårbar situasjon? Redsel? Ser katten i øynene? Jeg er usikker på hva dette bildet ønsker å fortelle meg.

Komposisjonen kan jeg like, samt perspektivet. Eller, det er vel perspektivet som trekker bildet mest opp her. Du har valgt mye forgrunn, noe som gjør at blikket må oppover i bildeflaten for å møte øynene. Kutt nede ville ført til en mer umiddelbar øyekontakt. Jeg kan ikke se at forgrunnen har mer å si enn det. Jeg synes ikke fargen fenger i forhold til motivet, noe som tyder på at dette dyret befinner seg innendørs.

Det er lite detaljer på dyret, der du har en litt bevegelsesuskarphet. Jeg tror ikke det er med hensikt pga det er så lite og med resten så gir det meg en følelse av at dette er et til dels mislykket forsøk på et skarpt og detaljert bilde.
På 50mm og 1/200s så bør det være fullt mulig å få et detaljert bilde av dyret.

Jeg sitter å lurer på om dette kunne blitt noe bedre i s/h, da med å justere den grønne kanalen slik at forgrunnen blir noe mørkere og ikke opptar så mye oppmerksomhet. Gjøre bildet noe rufsete med struktur og evt vignettering, så kanskje det vil spille litt sammen med uskarpheten.
Du har også mye mer å gå på i høylyset, slik at du har gode muligheter for et mer kontrastfyllt bilde, om det er ønskelig. Tror uansett det hadde gjort seg i en s/h versjon.

Hvis dette er et kjæledyr, ville jeg rett og slett prøvd på nytt. Evt da bruke et mer spennende underlag.

Alt i alt så når dette ikke opp hos meg. Håper jeg har klart å forklare hvorfor.

Ivan
Ketil S.
Artig type, den ser litt våt ut, har den badet? Men bildet er jo rett og slett uskarpt, og forgrunnen tar for mye oppmerksomhet. Støtter forslaget om å prøve igjen, for dette er vel en venn av deg?

Ketil
Andreas R.
Det er et dverghamster som har badet. Bildet er tatt med et closeupfilter +2, Bildet er tatt mens dyret vasker seg, noe som gjøres i veldig raske bevegelser. Trenger faktisk raskere lukker for å fryse det helt. burde ha poppa ison til 400 justert tilsvarnde med lukkern (2.8 er minimum blender med closeup-filter, ellers blir det ikke skarpt i det hele tatt)
takk for kommentarer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu