Anette
Tatt under worshoppen til Ragne Sigmond under Risør internasjonal Fotofestival. Meget lærerikt. Hun kan holde workshops du :)

Modell: Anette
Bildet inngår i albumet People - Boys, girls and everything between
Utstyr
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EF 85mm f1.2L II
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.2
  • Lukker1/8000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_416493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjarne N.
spennende og originalt bilde. men hvis det er en danser vi ser, er jeg overrasket av at hun ikke hopper høyere. da hadde du også unngått at tåspissene tangerer skya(?) bak, noe jeg synes er uheldig. er ikke sikker på om forgrunnen og speilinga hever bilder. beskåret ned til kanten forsterkes inntrykket av at hun svever i lufta. dette ville gitt fantasien større spillerom, selv om bildet hadde blitt mer statisk.
Henning J.
Hei Atle. Bildet tiltalte meg umiddelbart, men etter å ha sett på det en stund begynner jeg å bli usikker.
Jeg liker toneforløpet, den begrensede dybdeskarpheten og synes lyset i modellens ansikt er flott. Jeg er mer usikker på midtstillingen som sammen med en lukkertid på 1/8000s, på tross av at damen er midt i et hopp, gjør at bildet føles veldig stillestående.

...

Av og til, eller ganske ofte er det lurt å vente med å trykke "legg til kommentar". Nå har jeg hatt bildet i bakgrunnen i ti minutter mens jeg har jobbet med noe annet. Jo mer jeg ser det jo mer tenker jeg at dette er "frosset tid" og selvfølgelig må det bli stillestående. Dermed endrer konklusjonen seg til et stort pluss. Fremdeles er jeg usikker på om midtstillingen er nødvendig/heldig, men i alt et meget godt bilde i mine øyne.
mvh,
Henning
Ivan H.
Hei Atle,

Har aldri vært på noen workshop, og kjenner heller ikke til nevnte fotograf. Men ser ut til at det har vært spennende og kanskje det ga deg litt andre bilder?

Synes dette er (for meg) litt annerledes, med det mener jeg at det ikke er så ofte jeg ser slike type bilder. Kanskje litt feil å si det på den måten, men tror du er med på hva jeg mener.

Bjarne er inne på noe her, tenkte også litt det samme før jeg leste kommentarene, at tærne tangerer linjen (skyene?).
Litt usikker på om hvor negativt det er, men det kan være et lite irritasjonsmoment. Eller noe man undres over. Jeg lurer på om dette er planlagt eller ikke, og hvis, hva ønsker du å få ut av det?
Hva synes du det tilfører bildet positivt?
Om jeg hadde kunnet velge, ville jeg hatt hun litt lenger opp. Om man ville tenkt mye over dette hvis bildet hadde hengt på en vegg i stort format, er jeg usikker på. Tror ikke det, iallfall ikke for folk flest.

Jeg scroller litt opp og ned her for å se litt på speilingen og ble vel enig med meg selv ved første blikkfang at det gjør det. Synes det gjør mye for bildet. Så her er jeg litt unenig med deg, Bjarne, at jeg tror man strammer opp bildet med et kutt i bunn, og dermed begrenser fantasiens spillerom.

Henning nevner midtstilling, og jeg kan ikke se noen andre alternativer her. Det må være midtstillt. Uten å helt klare å gi en god forklaring på det.

Jeg kunne tenkt meg et enda renere uttrykk, men da må været spille enda mer på lag. Synes det blir litt mye skyer i bakgrunnen, da mest på høyre side. Samme side som hun retter blikket mot.
Refleksene i vannet liker jeg heller ikke så godt. Særlig på høyre side der den tunge skyen er gjenspeilet.
Når jeg tenker meg om så ville jeg hatt vannet renere og mer sterilt, og kanskje hatt skyer som bakgrunn. Å unnlate speilingen i vannet ville kanskje gjøre bildet litt mer unaturlig? Om du forstår.

Alt i alt så likte jeg bildet og håper jeg har fått med hvorfor.

Åja, to ting til. Synes posituren er fin, handen peker oppover, noe som får blikket mitt til å se oppover i bildet. Det letter opp bildet, fra forankringen i bunn.
Og så de små skyene øverst som stikker så vidt ned fra rammen, ville fjernet de (særlig den i midten). Hun peker oppover, vil oppover, men det blir en liten hindring i skyene. Jeg vil like følelsen av at der ikke er noen. Forstår du meg?

Det var det.

Mvh
Ivan
Atle J. G.
Takk til alle dere 3 som tar dere tid å kommentere så nøye. Setter pris på det. Har/tar selv nesten aldri tid til det.

Flere av tingene som er nevnt, kan jeg se meg enig i. Uten at det er ment som forsvar eller begrunnelse, så må jeg kanskje legge til at jeg hadde ca 4 minutter med modellen her. og etterarbeid gjorde jeg i 'klasserommet' på laptoppen. Skulle gjerne ha brukt 3 timer på location, særlig med Anette. Gud for en drøm av en modell!

Skulle gjerne at hun hoppet litt høyere, men hun er ingen danser, så det ble slik det ble. Bakgrunnen hadde nok vært finest med ren hav. Jeg valgte f1.2 og midtstilling av modellen for å bekrefte at det er HUN vi skal se på. Ikke bakgrunnen, der er skyene kun ment som bakgrunn. Og jeg lurer nå i etterkant på om jeg kunn ha plassert henne litt mer mot venstre i bildet. Ikke pga ansiktet eller gyldne snitt eller noe, men for å balansere med asymetrien av den tydelige svarte lhorisontale injen nede, brygga.
Skulle gjerne ha sett at armene hadde mer linjesamspil, for å inlede inrammingen av hodet. Den ene fingeren, som peker oppover, hadde jeg klart å leve foruten. De små skyene i topp burde endten være helt borte, eller som resten av skydekket. Bakkekontakt må det være, uten at det tar opmerksomhet. En tyn skarp linje i fokus og en blurry dog forståelig refleksjon, mener jeg er akkurat passe.

Takker og bukker for dere tid :)

Mvh AJG
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu