Min sønn Fredrik elsker å fiske, så ned til Bodle en dag i stivkuling vi dro. Han skulle fiske i elva men trakk lengre og lengre mot sjøen. Jeg likte det ikke men han påstod han hadde kontroll og at jeg var ei pyse, han var jo langt fra sjøen! Ok for å avlede meg selv måtte jeg knipse han der han stod i stiv kuling og prøvde fiskelykken. Blei ingen fisk men syns det blei et værfylt bilde av en naturglad fisker.-)
Dette bilde mangler noe på skapheten, men det blåste stiv kuling og jeg skulle finne balanse ute på steinene, ikke lett:-)ellers syns jeg det er et gildt situasjonsbilde fra vårs hverdag her på Jæren
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-30 22:02:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30 D
  • Tamron 75-300 mm
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger150
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_387279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Er det noe fisk på Bodle da Cathrine? Synes han potla neri mjydlå steinana med fiskastångå, tang og tare-fiske?
Jeg kan godt forstå din bekymring, som mor. Far tåler det nok. Men, det er glatt på disse steinene, det har jeg erfart:) Har tryna ja.

Koselig situasjonsbilde, synes godt du kan dra litt både i kontrast og skarphets-spaker.
Og, så kunne jeg tenkt meg et annet format på bildet. Rett og slett et kvadratisk format, for å fremheve motivet.
Det er bare å trylle ivei, og kose seg litt med PS, både med utsnitt, farver, skarphet, kontrast, og det jeg har glemt å skrive.
Koselig bilde, skjønt jeg ville gjort det litt annerledes, som du kanskje nå forstår hehe.

mvh arild
Cathrine L.

Hei Arild
Hyysj kan ikkje sei t guttongen at dæ ikkje æ fisk i gromse imjødlå steinane!! hehe takk for kommentaren, møje fisk i elvå men heller lite der Fredrik står ja!
Ok gjorde seg kvadratisk. Har også skarpet det føler jeg viper på max punkte nå, eller meiner du jeg kan strekke det lenger? Syns det er vanskeligt å finne balansen når det gjelder det å skarpe et bilde!
Har lagt på litt meir konstrast og lekt litt i Hue/Saturation men syns ikke det er så mye meir å hente. Lyset og veret var flatt og tungt denne dagen.
Flott å få slike kommentarer på et bilde som dette!
Håper ikke du slo deg da du tryna, hehe syns æg ser dæg ligge der langflade:-))
Mvh Cathrine
Ann Kristin S.

Tror du må sende han på et fiskekurs Cathrine. Han skal kaste snøret sitt uti vannet, ikke blant steinene - om det ikke biter på ei krabbe...
Koselig hverdagsbilde fra familien din. Liker best
versjon 2 - ble litt mindre stein. Fint at du fikk med båten som skaper dybde i bildet.
Du inviterte Gulliver nedover før i kveld. Tror ikke dette er stedet for han for liker ikke vind. Han går inn igjen når det blåser litt i bartene hans. Men han er glad i fisk.....

Mvh Ann Kristin
Avsluttet .

Det gikk bra, både med fall og v2 her. Joda, omfavna steinana, men fotoaparatet holdt jeg høyt til værs hehe.
Men det ble riktig stilig med kvadratisk format til dette motivet.
Du får en mye bedre "kontakt" med bildets innhold. Kjekt du fikk beholde skipet også utpå havet.
Dette ble bra Cathrine. Nå ble det et skikkelig koselig bilde med innhold. Eneste nå, er vel bare å sitte å vente på at fisken bite på.

mvh arild
Avsluttet .

Hei Cathrine, absolutt versjon 2. Det ble mye bedre, mer fokus på sønnen. Han ser ut som om han fryser uten vindjakke :-) Neste gang du tar bilde når han fisker, kan du kanskje få med litt mer luft foran fiskestanga.
Roy Arne K.

Her er det meste sagt. Henger meg på.
Liker også versjon 2 bedre enn originalen, men i 2eren har du kuttet den fine grønne fargen i vannet - for det er jo ikke bare sønnen som er motivet her.
Ville kanskje kttet vekk det lille vannet som er i bunnen av bildet.
Når det gjelder litt mere foran enn bak fiskeren - har jeg ett forslag; Gå ut fra versjon 2, men kutt enda mere bak gutten - kutt vakk så langt at du mister alt det grønne i bølgen eller kanskje så nær som 1-2 cm bak han. Dette er bare et forslag Ta bildet og lek deg litt.
Spent på resultatet.

Mvh. rak
Cathrine L.

Hei
Takker for konstruktiv tilbakemelding på et enkelt hverdagsbilde:-)
Ann Kristin: ja trur nok også et fiskekurs hadde vore tingen, men du ser han fekk ikke fisk i elva som renner ut i sjøen så da blei fristelesen for stor til å prøve mellom steinene, sjøl om han egentlig ikke har lov(mora ga etter for å få et bilde! go barneoppdragelse! )
Arild fint at du likte endrinegen:-)
Anne:Fint at du liker bilde, tror ikke han fyser er av den varmblodige typen og bilde er tatt på sen sensommeren. Jeg har ikke så mye innflytelse lenger når det gjelder påkledningen:-(
RoY Arne: Har prøvd ditt forslag men som du seier er det ikke bare Fredrik som er motivet her, syns det forsvant for mye av innhalde i bilde da jeg kutta enda meir.-) Strakk med langt med Arild sitt forslag for jeg liker også orginalen for der får jeg fram hvor små og egentlig hjelpesløse vi er mot naturen sin størrelse og kraft. Uansett takk for forslaget, liker slike innspill!!
Mvh Cathrine
Håvard F.

Trivelig fiskebilde med god stemning her Cathrine.
Litt usikker på komposisjonen. Ellers artig knips.
mvh
Håvard

Ps... blei det no fisk?
Tone A.

Hei Cathrine
Eit flott fanga situsajonsbilde kor sonen din ser litt oppgitt ut.Med dei friske bølgene har han antakeleg gitt opp å hiva ut snøret.
Sjølv har eg drive med fisking av krabbe mellom rullesteinane på Aarsland.Fiskestang brukte me aldri, ganske farleg å stå på glatte steinar og hiva ut med fiskestang.
Elles er bildet prega av sjødisen heilt frå rullesteianne og ut mot båten.
Ikkje ein optimal komposisjon her kor gutten kunne ha vore meir til høgre og ikkje så midtstilt som nå.Og meir luft i venstresida også slik at meir av både rullesteinar og dei hissige bølgene kom fram. Men elles eit godt situasjonsbilde og minne for gutten og mor.
:) Tone
Cathrine L.

Hei
Det blei nok ikke noge fisk på guttene denne gang:-)) ellers takk for kommentaren.-)
Jeg er heilt enig med dere i at her er ikke kompen optimal! Dessverre.-( men liker det godt som et situasjonsbilde, vil aldri få han ut der igjen i det vere og for stor til å kaste snøre der er han også blitt:-))
Gild plass å krabbe har mange kjekke minner derifra Tone!
Mvh Cathrine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu