Jæren i sin vinterdrakt
Var egentligt på vei opp i heia for å ta bilde da eg såg at himmelem ville bli flott, gjorde heilomvending og kjørte ned til Voien (sjøen v Nærland). Må innrømme det gikk ganske fort på glatta, men et bilde av denne vakre himmelen blei det:-)
Bilde er tatt med handt holdt kamera støttet til en steinmur.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-28 10:18:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Tamron 17-50 mm
  • Brennvidde36mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger181
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379839} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Karl-Johan V.

Hei Cathrine.

Dette var ett nydelig panorama!
Utsnittet viser det beste (vil jeg tro) av bildet og elementene med steingjerder, kanada-gjess (?) og flott himmel gjorde inntrykk på meg.

Har ikke vært ved Jæren-området siden i våres og gleder meg til neste besøk her. Utrolig sted å være som fotograf.

Mvh
K-J
Cathrine L.

Hei Karl Johan:-)
Så kjekt at nettopp du skulle kommentere bilde og då i positiv retning:-) Takk! Ja Jæren er en fantastisk plass å fotografere! Liker dine bilder utroligt godt, og syns du får spennende, flotte bilder med å bruke så lang lukketid og høy blender. Må prøve det sjøl nå når våren kommer, for den er jeg klar til. Viba er her:-) Blei forresten observert ørn i området rundt Hå gml prestegard for et par uker siden!!
Mvh Cathrine
Per Einar G.

Må si jeg likte formatet du har valgt her, vakkert bilde av jærmiljøet. Fine farger. Jeg hadde retta opp litt det, blir litt venstre tungt.

Ha en trivelig helg!

Mvh
Per E.
Tone A.
+1
Hei Cahrine
Her får panoramaformatet verkeleg fram både det bølga landskapet bakerst med gravhaugane bak fugleobservasjonshytta, sjøen og det flate kulturlandskapet framfor kor litt av fiskehytta ved Håelva stikk opp. Gode linjer med alle steingardane som dannar ein diagonal og dreg blikket bakover saman med draget i det kveldstona skyene.
Flott lys på sjøen som beintfram er så roleg.Knoppsvanene gir liv til idyllen, ein stille vinterkveld frå Vojen.Pirket er horisonten som heller mot venstre, elles flott komponert med fine fargar spesielt på den kveldstona himmelen. Med så stor ein blendar har bildet fått eit litt mjukt uttrykk og lyset gir ein fin effekt på det snødekka landskapet.
Gildt med eit bilde frå Vojen, som eg har fotografert i 3 år nå. Eg har vore på heimesida di og du brukar også Vojen som "studio" med familiefotograferingsoppdrag. Mange fine bilde å sjå på heimesida di.

Dette vakre Vojen bildet har eg bokmerka
:) Tone

Cathrine L.

Hei Per Einar og Tone:-)
Takker og bukker for flott tilbakemelding! Har i ettertid sett at bilde heler litt mot venstre, skal rette på det!
Tone ja jammen har du kjennskap til Vojen ser jeg:-)meir en jeg har så takk for informasjonen!
Som sagt så gikk det fort i svingane når dette bilde blei tatt, hadde ikke mange sekunda på meg, sprang faktigt nedover stien for å finna en passende plass å fange himmelen på, og til all hell så dukka disse fuglene opp:-)hadde ikke mye tid til å tenke blender og lukker så litt flaks var det nå, men med litt jobbing i photoshop spesielt med nedre del av bilde så er jeg fornøyd med resultatet selv også:-)))
Fint at du liker hjemmesiden min, ja vojen er en flott plass å bruke som studio også!!
God helg til dere begge:-)
Mvh Cathrine
Anne-Lise S.

Dette likte jeg, Cathrine! Gode linjer og detaljer, og når horisonten også er retta opp så har jeg ingenting å pirke på. Jeg forstår godt at du snudde! Godt valgt format, myke toner, flott med fuglene og strukturen.

Anne-Lise
Kåre S. P.

Farger og lys er det som fenger meg først, dernest lange myke linjer som gjør dette finstemt og løfter det hele til en svært god opplevelse. Innpakket i panorama er bare et must.
Ja, mange kvaliteter ved dette bildet.
Jeg er ikke sikker på om skarpheten er optimal, og tror for min del det kunne tålt litt til. Dette er kanskje noe du har testet ut. Synes blendertallet er litt lavt, og som kan være en årsak.
Cathrine L.

Hei Anne-Lise og Kåre:-)
Gleder meg at dere liker bilde!
Kåre- måtte inn og sjekke skarpheten igjen men der var det jammen ikke mye å gå på før det blei for mye "struktur" i det, valgt å ha det som det er:-) Må som sagt innrømme at dette med blender og lukker blei meir flaks en planlagt for her var det ikke mange sekunda å gå på:-) men tar med meg tipse og skal teste det ved en annen anledning! Takk takk:-)
Mvh Cathrine
Hugo Charles H.

Vakkert! Får meg til å lengte litt tilbake til Jæren...
Cathrine L.

Hei Hugo:-)
Ja Jæren er en vakker plass som eg bare blir meir og meir glad i til eldre eg blir. Kjempe spennede å få lære seg å fotografere plassen er det også, enten det er ved sjøen eller oppe i heia:-)
Ser du bor i Mo I rana, jeg har en far som kom fra Bø I vesterålen. Har så mange gilde minner der fra så eg skulle gjerne tatt med meg kamera på tur nordover å fått med meg midnatt sola, nordlyse, alle fjella og den flotte naturen som er der:-)
Ha ei fin helg
Mvh Cathrine
Geir B.

Hei Cathrine,

Panorama-format er tingen for det åpne Jær-landskapet. Duse fine farger. Kanskje du kunne ha brukt en steingard som et element helt i forgrunnen?

MVH


Geir
Cathrine L.

Hei Geir
Ja det kan være en ide å prøve, er en flott plass å fotografere i Vojen, og med utallige muligheter for nye varianter av motiv. Nå gler eg meg bare til våren og litt varmere lysere kvelder, så kommer bildene på løpende bånd:-)
Mvh cathrine
Trond J. S.

Enig med Geir i at litt "foreground interest" hadde vært prikken over i-en her, men bevares - slående lys, gjess og flott vinterlandskap - flott bilde!
Cathrine L.

Hei Trond
Brukte steingarden til støtte for kamera da bilde blei tatt, skal prøve å få den med i forgrunnen neste gang, så ser vi va resultat det blir av det:-)
Takker for kommentaren
Mvh Cathrine
Tom Vidar J.

Veldig bra bilde som beskriver Jæren i vinter veldig fint! Nydelig himmel som du heldigvis fikk fanget med deg. Lyset på Jæren skifter fort!
Cathrine L.

Hei Tom Vida.
Takk for fin tilbakemelding, lyset på Jæren er til tider fantastsikt, er bare det å komme seg ut til/i rett tid ja:-)
Mvh Cathrine
Håvard F.

Et vakkert panoramabilde fra Jæren i vakkert vinterlys. Bra det var såpass med fugl i lufta da du tok bildet. Hever seg da.
mvh
Håvard
Cathrine L.

Takk for kommentaren Håvard, er enig med deg når det gjelder fuglene var gildt at dei var der!
Mvh Cathrine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu