et selvportrett (nr.3 i rekken)
Bildet er tatt i forbindelse med prosjekt på skolen. Vi skulle ta et portrett og jeg tok noen i studio. Dagen før levering oppdaget jeg at de fleste studiobildene var ødelagt på brikken (hvordan kan det ha seg?), så jeg måtte bruke meg selv for å få levert.
Bildet inngår i albumet -selvportretter- - Fotografert av og med meg selv..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-21 11:17:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-24 01:30:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger1347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234684} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Avsluttet .
Hei!

Et svært spennende portrett, fordi: Syns du har et undrende blikk, syns det passer fint inn at kun det ene øyet synes godt. Noe som gjør at dette skiller seg ut. Piercingen under leppe setter det hele i et tøft preg. Syns også at farger lys og skygger fungerer fint her. Det eneste å pirke på her ( vell og merke i mine øyne ) er kjedet. Jeg syns det stjeler litt av oppmerksomheten i bildet, og blir i noe av det første man får øye på her.

PS! Har sett gjennom dine bilder, og må si du har en flott portefølje. Du er dyktig. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen Jon Martin Austad
Avsluttet .
Jeg syns dette portrettet er spennende og det tor jeg kommer av blikket ditt,det har liksom noe litt undrene over seg,men også noe direkte og kanskje utfordrene som om du mener i si:bare ikke kom her å prøv deg:-)Vel,det var bare litt om de tanker jeg satt igjen med etter å ha sett litt på bildet ditt.
Hilsen Tone!
Stine J.
Hei Ingebjørg,

Nå har jeg kikket på dette bildet en stund og jeg liker veldig godt utsnittet og det sarte uttrykket ditt. Det jeg ikke blir helt fortrolig med er toneomfanget og belysningen (som virker litt hard, spesielt på kinnet).

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, og takk så mye for kommentarer.

Jon Martin - hyggelig at du har sett igjennom bildene mine:) Når det gjelder smykket, så glemte jeg å ta det av. Men jeg går med det hele tiden, så for meg gjør det ikke så mye.

Stine - Tusen takk for tilsendt versjon! Det er en grei måte for å vise hva man mener. Jeg får ikke til å sette de opp mot hverandre før jeg kommer på en bedre skjerm, men setter stor pris på at du tok deg tid.

-ingebjørg
Hanne S.
Jeg syns dette er et flott og intimt portrett. Liker det sterke blikket ditt og det rufsete håret.

-Hanne.
Brita Helen E.
Hei!
Et flott selvportrett du viser her. Likte det litt tøffe uttrykket her med det mørke blikket,rufsete håret og piercingen. Smykket bør være med synes jeg... Lyset er mykt og fint! Bildet tåler en liten beskjæring oppe,,ellers veldig bra!!

Mvh Brita...
Julie E.
Nå ble jeg veldig glad! NYYYYYDElIG dette.
Alt ved dette portrettet er flott. Synes faktisk det er ditt beste bilde hittil. Ja, sett medmine øyne, da! :)
Nydelig lysforhold,fantastiske skygger (f. eks skygger av håret på halsen), og en veldig stor stemning. Du har fanget et blikk som ser laaangt utover det ordinære, men somogså innehar en slags skjørhet som var veldig vakker.
:) :) :) :) :) :)
mvh Julie
Julie E.
Liker forresten best v1
Julie
Eivind B.
Spennende og intenst uttrykk, hvor spesielt den tynne hårtusten som faller foran munnen gjør mye av bildet for meg. Tror kanskje V2 er en liten forbedring, klarer ikke helt bestemme meg. Har du vurdert et tettere utsnitt eller? Føler liksom det er rundt øynene og munnen det ''skjer'' her. Mvh eivind
Camilla S.
Heisann

Virkelig spennende, liker måten du uttrykker deg på, samt det artige håret ditt som er en viktig del av deg.
Jeg må nok si jeg likte Stine sin versjon (nr2) aller best, var ikke helt fortrolig med fargetonene i din egen versjon.
Uansett, synes du har et vellykket bilde av deg ;)

-Camilla
Anne-Lise S.
V1 og V2 blir for meg to helt ulike portretter. V1 er et ''snillere'' portrett, for å si det på den måten, og det har selvfølgelig noe med lys og farger på. I V2 ser jeg et blikk som enten er redd for det som kommer foran henne, eller det kan være ei som ser mer enn oss vanlige og som akkurat der og da er i sin egen seende verden. I V1 ser jeg ei undrende jente som ser noe hun ikke forstår og som hun ikke føler seg helt fortrolig med. Spennende blikk som endres med lys og farger.

Anne-Lise
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Så stor du har blitt:) Du er en herlig jente og dette portrettet er bare helmaks.

Liker i grunnen begge versjonene, og utrolig spennende utsnitt og meeeeget flott selvportrett.

mvh arild
John H.
Hei Ingebjørg.
Har altid sett på deg som mystisk. Litt i slekt med huldra? Huldra kan forvandle seg og opptre i mange skikkelser. Og ho er/ var utruleg vakker. Du har lukkast utruleg bra her. Det regnvåte/ dusjvåte håret som delvis dekkjer andletet understreker mystikken i uttrykket ditt og blikket ditt som ser litt forbi meg. Skule eg pirke på noko, måtte det være smykket og piercingen. Dei tek vekk litt av dei reine fine trekka. Bra ta Ingebjørg.
John
Tone A.
Hei Ingebjørg
Eit vakkert portrett der håret spelar ei stor rolla til å gi bildet eit spesielt uttrykk. Samtidig kjem du liksom ut frå håret som skjular og visar dine vakre trekk. Også eg synes at versjon 1 og 2 blir to ulike bilde. Pga i versjon 1 ser eg ei litt sjenert jente med mjuke og lyse hudtonar, mens versjon 2 med sine mørke tonar og skuggar gir eit uttrykk av du er redd. I versjon 2 er augene så mørke at pupillen forsvinn. Det mørke håret gjer også at bildet får eit litt mystisk uttrykk.
Versjon 1 likte eg best pga meir av ansiktet kjem fram under håret og det har eit meir mjukare uttrykk med varme tonar. Spanande lyssetting der håret lagar skuggar på kinn og hals. Håret er viktig for deg og saman med eit vakkert ansikt har du fått eit flott sjølvportrett.
Eg strevde sjølv med dette ein kveld, men både lyssettinga og kor håret låg vart eit problem.
Kjmpebra jobba Ingebjørg.
:) Tone
Torbjørn K.
Jøss, jeg visste ikke at du var så skummel :-) Jeg synes dette ble et bra portrett. Uttrykket ditt står veldig i stil med settinga, litt mystisk og dyster. Jeg tror jeg går for v2.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
God kveld og takk så mye for hyggelige tilbakemeldinger alle som en!

Anne-Lise - etter dine tanker om versjonene, tror jeg nok at den du har om v#1 passer best til meg:) -Selv om jeg ofte er i min egen verden.

John- Huldra møter jeg hver gang jeg er i fjellet.. Skulle diverse anheng ha blitt fjernet, måtte det ha blitt før bildet ble tatt. -og det gikk litt fort denne gang.

Torbjørn- jeg er da vel ikke skummel!? :)

Har sett versjonene fra forskjellige skjermer nå, og konkluderer herved med at jeg foretrekker v#1 best. -Det på grunn av de forskjellige uttrykkene og at pupillen forsvinner. Jeg skal prøve å huske å legge inn en ny versjon med beskjæring, men det må bli i morgen.

-ingebjørg
André M.
Nærmest et sårbart uttrykk i ansiktet, men samtidig noe skjult/beskyttet av håret. Vàrt og severdig, Ingebjørg. Holder en knapp på v1. V2 får et helt annet dramatisk uttrykk, - nærmest som fra en filmplakat. A totally different story :-)
Anne Kari Berg K.
Kjempeflott portrett, nydelig uttrykk og farger. Gratulerer med god jobb!


AK
Svein B.
Heisann Ingebjørg, jeg har kikket innom dette portrettet ditt mange ganger- men valgt å ''tygge'' litt på det før jeg gav deg en kommentar. Ikke den sjangeren jeg kommenterer oftest- men jeg gjør ett forsøk. Ver #1 for meg- av flere grunner. Bla.a pga pupillen slik du selv nevner, men også fordi jeg synes tonene i ver #1 passer glimrende til uttrykket ellers. Uttrykket er fangende, og både vart, mystisk og sårbart som flere har nevnt- jeg ser også ei stolt og steintøff jente i bildet. Men først og fremst virker det dønn ekte. Da treffer det enda bedre.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye til dere tre siste. Utsnitt er lagt ut.

Fint å se at du har brukt tid på bildet, Svein. Det er svært interessant å lese hvilke tanker som kommer opp hos deg/alle sammen og hvor store forskjeller lys og farger gir. Jeg er enig i det du skriver.

-ingebjørg

John H.
Hei Ingebjørg.
Må bare kommentere #3. Likte denne versjonen veldig godt. Det tette utsnittet får bedre frem linjene i håret noe som forbedrer balansen i bildet. Skjønner? Greier ikke å uttrykke meg bedre, men jeg ser noe annet også som jeg ikke får frem med ord. Kansje det er det gyldne snitt? Får ta frem millimetermålet og begynne å regne.
John
Jan Frode A.
Utsnittet i versjon #3 gir et helt annet uttrykk. Nærheten i denne versjonen er meget bra. Samtidig føler jeg at den lille refleksen i øyet fortyrrer litt når en kommer så tett innpå.
Fine fargetoner som gir et mykt inntrykk, samtidig som en aner det røffe. Mener å huske at jeg engang skrev Janis Joplin, og igjen er det noe av inntrykket jeg blir sittende med i dette bildet.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Takker så mye til John og Jan Frode. Javisst er jeg enig med dere begge to. Utsnittet gjorde seg og uttrykket er noe annerledes. Det du ikke ser Hurlen, er også interessant. Enten du kan regne det ut, eller ei. At Janis Joplin kommer opp atter en gang, tar jeg som en veldig fint kompliment, Jan frode. Det er bra du ikke har hørt sangstemmen min ;)

-ingebjørg
Avsluttet .
Jon-Erik Hende Smith

Portrettfotografering er i sin alminnelighet et dristig foretak og ihvertfall når fotograf og modell er den samme. Tja, hva skal man si; Et portrett som uttrykker noe annet enn tittelen alene. Bildet kunne like gjerne hatt undertittelen ''En studie i melankoli'', for det er jo det det er. Melankoli er som kjent gleden over å være trist, noe uttrykket i øyet forsterker. Til forveksling kan det være et menneske som på en pen måte ber om å bli sett, men ikke forteller deg alt. Mystikken, som enkelte tilskuere mener å spore, hadde sammen med det uutsagte, tankefulle uttrykket kommet bedre til sin rett med modellens originale hårfarge. Det melankolske uttrykket forsterkes ved det skarpe, bleke lyset fra kinnet som det mørke håret gir kontrast til. Ansikt og naturlig hårfarge vil alltid gi en viss kobling man ikke må overse ved portrettfotografering ! Men alt i alt, bra tenkt, bra gjort. Det mangler bare det lille; det avstemte lys mellom det gule hår og et naturlig farget kinn, som hadde fjernet noe av en uønsket melankolitendens - hvis den da ikke er tilsiktet..

ingebjørg fyrileiv g.
Dette er ikke en ''studie i melankoli'' og det er aldeles ikke triste øyne.
Eivind B.
V3 ble meget bra!
Helge R.
Hei Ingebjørg!!
Jeg har sett mye på dette bildet før jeg satte i gang med egne portretter, håret, øyekontakten og beskjæringen, stor takk for inspirasjonen du gir meg, ha en flott helg hilsen
:)Helge
ingebjørg fyrileiv g.
En noe sen takk til Eivind og Helge!

Helge - er det her du er blitt inspirert, skal jeg sannelig være fornøyd! ;)

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu