Solnedgang i romjula
Vakkert
Utstyr
  • Canon 350d
  • Sigma 17-70mm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetBlenderen er ikke helt riktig den er på 3,2
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229992} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Njål D.
Det er et veldig flott motiv og veldig flotte farger. Jeg synes likevel hele bildet virker uskarpt. Jeg ser spesielt på overgangen mellom fjell og himmel. Du brukte vel stativ da du tok bildet, regner jeg med. En siste ting også, hva slags ISO har du brukt her?
Kenneth K.
Iso- 400
Marion N.
Eg syns dette vart eit kjedelig bilete av ein vakker solnedgang. Det vert litt for enkelt med ei intetsigande landstripe i dette vakre lyset. Prøv å finne ein spanande formasjon eller noko anna som kan tilføre bilete noko meir.

Mvh Marion
Tom Dysa S.

Hei Kennet... skal ta en bedre titt på bildene nå,og starter med dette,er som de andre sier her, veldig flott motiv,og farger du har fanget her.
Men siden du har en del støy etc i bilde, tror jeg du kansje har litt feil innstilling på kamera... Vi har jo samme kamera, og jeg har fått absolutt best ressulta på sånne bilder,ved og bruke blender prioriter progr AV, (bruker det for meste) , og utsnittmåling, når det gjelder lysmåling,Da måler du lyset på mørkeste og lyseste, og finnner ett gjomsnitt.det er litt trening,men du for ett vist inntryk på histogrammet. Jeg bruker iso 100 og stativ, med selvøtløser,og speile oppe. og blender rundt f4,5- f6,3.
Jeg bruker ofte en filter sats fra Cokin, med 1/2 nd, filtre som gjør himmelen mørkere,,, det er dårlig saker de Cokin filtra,men fungerer sånn någen lunde... Håper ikke du oppfatter meg som belærende,jeg har ikke mye erf sjøl, men vil bare dele mine erf med deg, da jeg har tatt tusen vis av sånne bilder, hvor de fleste havnet i søpplebøtten...... Mvh Dysa...
Fredrik E.
Vakker solnedgang, men ble kjedelig fremstilt.kornete og flatt bilde (lite dybde) Savner først og fremst flere detaljer i bidet ditt. Dette kunne du gjort mer ut av.
Eli R.
Nå er jo ikke dette bildet helt ferskt. Du har sikkert lært mye siden desember 06.
Dette var sikkert en utrolig vakker opplevelse!

Her syns jeg komposisjonen er flat og kjedelig, og i tillegg var det uskarpt.

Jeg leser en del engelske fotoblader og ved landskapsbilder messer de på blendertall i området rundt 16. Landskapsbilder skal jo gjerne ha dybdeskarphet gjennom hele bildet, og for hver linse sies det at den er best 1-2 stopp ned fra høyeste blendertall.
Men det forutsetter oftest bruk av stativ. Og man skal prøve å holde seg på lavest mulig ISO, men at man må fire på krava til blender eller ISO hvis man feks har bølger man ønsker en bestemt lukkertid til.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu