Blo å gørr
Bilde av en slaktet elg
inget tekniskt vidunder men ett facinerande motiv
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Paul B.

Det mest effektive slankemiddelet jeg har vært borti. Jeg vet ikke om det er noe fuckup med Skandinavers estetiske instinkt, men hvor fascinerende er dette egentlig?

Etter å ha lest litt om elgens åndsliv blir dette motivet mer deprimerende enn oppkvikkende.

Sorry, kamerat. Det gir meg ikke noe mer enn sure oppstøt og vegetariske tilbøyeligheter.

MVH Paul.
Ellenore A.

synes det ér fascinernde, jeg. Synes det er kult at noen viser blod og gørr også. Er jo noe som jeg i virkeligheten ikke ville gått såå nærme,tror jeg, pga. lukt m.m. Litt absurd og ''moro'' å sette d inn på dotten, tvinge folk til å se litt andre ting enn bare blommor och landskap. For er det bare det sistnevnte som kan være estetisk?? Bra at du har med litt ryggrad og pels, så det blir litt mer liv/kontraster i bildet. kult,-)
Linus N.

Jag har aldrig sagt att det är en fin bild eller ett tilltalande motiv, det ska det inte vara heller men jag tycker man ska tåla å se resten av vad man äter och inte bara allting pent inpackat i plast i butikshyllorna...

Tackar för komentarer =)
Paul B.

Kommentarene deres er fullstendig riktige. Jeg er helt enig at slike motiver må også komme frem. Men i så fall må det taes helt ut. En hånd som skviser sloet, eller noe lignende. Dette blir bare å dokumentere byttet. På samme måte som dyr ellers viser restene av fangsten eller en elev som vifter med karakterboken. Bare motbydelig uten at det er noe mer. Det motbydelige har en helt egen estetikk, etter min mening, men i dette fall må noe mer tilføres for å oppfylle dette.

Jeg så en gang en flådd måke med et ekskrement oppå; Det var kulmineringen av dette motbydelige jeg snakker om. Noe slikt ville gjort det uovertruffent motbydelig.

MVH Paul
Yngve Sem P.

Motbydelig. Synes det absolutt bør være rom for slike motiver her, og en negativ reaksjon er bedre enn ingen. Blod og gørr er ikke helt min greie, men bildet kunne vel f.eks. blitt brukt i en skremselsbrosjyre fra Dyrebeskyttelsen. Noe som forsåvidt ville vært latterlig...
Paul B.

Enig med Yngve i at også det motbydelige har steder å utbre sin effekt. I en skremselsbrosjyre ville den ihvertfall hatt en effekt.

I den første kommentaren min mente jeg når jeg sa ''Jeg vet ikke om det er noe fuckup med Skandinavers estetiske instinkt(..)'' refererte jeg til at disse er så opptatt av elgjakt, ikke fordi de er skandinaver. Bare så det er klart.

MvH Paul.
Anna Rosa L.

Vel, jeg lar meg ikke så altfor fort verken fasinere eller støte her.
Jeg er en person som jobber i ferskvare, og det å sløye en fisk er fantastisk. Det er deilig å rive ut invollene etter oppkuttingen av fisken... Jeg synes ingenting av det jeg gjør eller ser der er ekkelt..
Men dette bildet blir litt småekkelt med en gang fordi det ser skittent ut! Det er ingenting fasinerende med å se innsiden avet dyr på den måten. Hadde vi sett mer av dyret, og noe tydelige involler, og hadde bildet vært rent og pent utenom det, så hadde det kunne blitt noe fasinerende. Dessverre er det ikke det. Og da forblir det bare et litt småekkelt bilde igjen, som ikke er spennende ekkelt en gang. Vel, vil at du skal vite at jeg sier ikke dette bare for å ''slakte'' bildet. Jeg sier det for at det kanskje kan være til hjelp for deg om du skulle ville ta et liknende bilde igjen.
La oss få se at det er en elg her! og ikke bare gørr!!! :)

Mvh Rosa
Runar H.

Hehe. Nå begynner vi å bevege oss inn på personlige erfaringer mm.

Jeg vil bare si at bildet ditt fenger, og jeg er glad du har lagt det ut på dotten!

Mvh Runar Hanssen
Avsluttet .

Dette er et bilde som heve noen øyebryn. Noen i vemmelse, andre i undring. Jeg tilhører den siste kategorien da jeg umiddlebart ser noe komposisjon å snakke om. Når det er sagt, komposisjon er ikke lltid det som k\skla til for å få et bilde til å snakke. Det viser en del av den faktiske realitet ved jakt og slakt. Som du sier, en (litt) fasinerende bilde. Er det bare meg, eller hele bildet litt uskarpt? Har selv lagt ut griseslaktbilder (her: bilde nr. 254724 ), enkelte ble blodig fornærmet og kom med ''kritikker'' som ikke var annet enn oppgulp. Prøvde imidlertid å trekke det positive ut av dem også. Bildet ble faktisk bedre! :-) Stå på

Stein
Øyvind A.

hei vil bare si at dette bildet fassinerer meg. det er ett bilde som er høyaktuelt noe som vi egentlig omgir oss av hver dag! men da i finere innpakning. når d er sagt vil jeg gratulere med ett bilde som skaper diskusjoner. ser at di fleste henger seg opp i bildets innhold ikke i utførelse. her er d kritikk om at du nettop har lagt ut ett bilde av ett elgkadaver ikke kvalitetene eller kvantitetene i bilde.

jeg synes at sånne bilder må ''fotografer'' tåle å se!

jeg likte kompen i bildet. at du fikk med deg litt pels, spiserøret og en del gris. bildet er ur lite uklart, men man blir mest lurt av den gråe og matte hinna som ligger på kjøttrestene og på skinnet.

dette likte jeg.
MVH Øyvind
Yngvild M.

Det her er akkurat som bier og blomster. Like mye mening og tanke som en flat flue.
Jeg mener.. er det 10 kommentarer eller noe nå? Er det o´store bildegalleriet/kritikken så sulteforet på blod at det minste lille skitne kadaver får det til å renne nedover ryggen og sette hjerter i brann?

Ærlig talt, stiller vi etiske spørsmål ved dette?
Surf litt mer på internett, se litt mer nyheter og ro ned på fuglane littegranne.


Jeg har iallefall skjønt at et lite kjøttstykke nederst i hjørnet på mine bilder
skal være min nye logo her på foto.no YES!



Med alt håp
om en saftig
og velsmakelig dag, Linus.

Yngvild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu