Langeskogen i høstprakt
Nok et forsøk på å se landskapet med impresjonistiske briller malt med brede penselstrøk. Bildet bør betraktes i fullskjerm og litt på avstand. Bildet er ikke manipulert i PS.
Bildet inngår i albumet Refleksjoner i vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-24 17:09:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Minolta A1
  • Fast: 28-200 (35 mm. ekvivalent)
  • Brennvidde49,7mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/60s
  • Filmtypeiso 100 - RAW-format
  • Nei
  • AnnetSpeilbilde i vann rotert vertikalt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger635
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156771} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Nina S.
Nok et malerisk bilde fra deg, delikat, vakkert lys, en speiling snudd opp ned? En liten grå stang med noe blått litt til høyre og litt nede sjenerer meg litt, den ble litt fremmedlegeme i alt dette vakre diffuse.
Mvh Nina
Karl Morten R.
Hei Nina.

Takk for flott - og konstruktiv - tilbakemelding ! Det er en speiling snudd opp ned slik du spurte om. Har lagt ut en ny versjon hvor det blå - som du nevner - er tonet ned. Dette er en del av en trestamme og kan derfor ikke fjernes :-)

Mvh
Karl Morten
Karl Morten R.
Jeg skrev tonet ned trestammen ... Mener selvfølgelig at jeg har justert den, d.v.s. jeg har fjernet den og klonet inn trestammen ved siden av.

Mvh
Karl Morten
Judit W.
Hei Karl Morten!

These are your words: ''... I still have a long way to go ...'' :) No, the impressionist style is absolutely your own now :) You know everything about it and you use it with a steady hand.

This photo-painting is beautiful again. Both versions are excellent but if I need to choose one of them I would name the first one; I like the tiny blue ''something'' in the foreground very much :) CONGRATULATIONS ON THIS SUPERB WORK!

Judit :)
Tone A.
Eit vakkert haustbilde med eit malerisk uttrykk. Fine varme fargar og fine kontrastar, linjer og former. Det mørke partiet øverst gir litt dybde til bildet. Flott lys i bildet.Vannlinjene er som penselstrøk og gjer at fargene glir over i kvarandre.
Det blir v2 for meg pga at der er skiltet eller stolpen. Langeskogen er ein kjent plass for meg som budde i 17 år på Bønes.Du har fått din eigen stil!
:) Tone
Karl Morten R.
Judit: Thank You again for your encouraging words ! It really helps me keep on seeking new depths in this field ! ( I am not satisfied until I have discovered the secrets of the old impressionist masters, and how to create pictures similar to them but with a photographers point of view. Kind of a synthesis between impressionist painting and modern photography. )

Tone A. Ø. : Takk for oppmuntrende ord ! Regner med at Langeskogen ikke blir det samme heretter ... Bildet er forøvrig tatt fra Gamlehaugen speilet i Nordåsvannet.

Mvh
Karl Morten
Steinulf L.
Jeg synes det mørke området oppe til venstre dominerer litt for mye og ville nok kuttet betydelig i toppen. Vakre ,varme høstfarger.
Karl Morten R.
Hei Steinulf

Takk for konstruktiv kommentar ! Har tenkt litt frem og tilbake på dette området du nevner ... Har likevel bestemt å ta det med ettersom det er med på å gi større lysdynamikk og toneomfang til bildet enn om det ikke skulle være med. Det er også med på å gi balanse til de lyse områdene nederst i bildet. I andre sammenhenger ville jeg nok vært enig med deg ...

Mvh
Karl Morten
Pål Hilmar S.
Mer av det samme, men her er det jo helt sndre farger. Du dokumenterer jo høsten godt her. Og det maleriske er meget nærverende. Måten du reparerte det blå på (som var skjemmende), fungerte godt, så versjon to ble bedre.

Kunne kanskje bare prøvd å bruke svampverktøyet i PS for å få ned metninga på fargen også, men tror nok at du valgte beste løsning ved å legge deg på samme farge og form som den ved siden av.
Eyvind R.
Dette var bra Karl. Flott spill i farger og former. god balanse mellom lyse og mørke partier. Jeg synes du har valgt et fint utsnitt. Versjon 2 ble best..

MVH Eyvind
Ronnie S.
Fint dette også! Står godt til dine andre speilbilder..........

Kurt S.
Foretrekker V2.
Ikke så rolig og behagelig å se på som ditt forrige.
(Burde kanskje ikke sammenligne bilder slik)
Synes det ble litt for intense farger i nedre del.
Likevel: Absolutt et severdig og malerisk bilde.
Mvh Kurt
Fred S.
Pent og severdig; men ikke ta helt av, du har ikke oppfunnet hjulet. Vi har hatt perioder med ''impresjonistiske'' speilinger før, jeg har selv vært hektet på dem ( nybegynnersyndrom det), og når en lykkes blir bildene flotte ( slik som dette, og i enda større grad det forrige bildet ditt)
Med andre ord, du fortjener ros, det som bekymrer meg er dette med kommentarer som tar helt av, og som ser ut til å ha samme effekt på deg (...not satisfied until I have discovered the secrets of the old impressionists...''). Slike kommentarer er ikke ''sunne'', vi har et par tragikomiske eksempler på det her på dotten. De ( kommentarene) har blitt en pest og en plage her på billedkritikken der en egentlig bør utvise litt nøkternhet, og en bør vurdere dem med en klype salt: De som gir dem gjør det stort sett av tre grunner:; A: De skryter deg huden full for at du skal gjøre det samme med deres bilder. B: De vet ikke bedre og C: De tar for lite tran.
Jeg snakker da selvsagt om disse som roper om Monet, Weidemann og Widerberg.
Som sagt, flotte bilder som du skal ha ros for, men ikke glem hvor beina skal være, og husk at dette er gjort mange før; ikke av M og W Og W, men av en rekke andre amatørfotografer.

vh fred
Karl Morten R.
Hei Fred !

Takk for konstruktiv - og spennede - korrektiv !
Du kaller dette et ''nybegynnersyndrom''. OK - men jeg har faktisk drevet med fotografering i 30 år ( er født i 1961). Har prøvd meg på mange slags teknikker, trender og kreative løsninger gjennom årene ... Er enig i at jeg ikke har oppfunnet hjulet og at jeg ikke må ta av !!! Er forøvrig inne i en periode hvor de gamle impresjonistene har gitt meg et nytt syn på hvordan verden kan oppfattes. Ikke dermed sagt at jeg vil kopiere dem, men ønsker å skape min egen stil ( noe jeg håper de fleste fotografer er opptatt av ...) Impresjonistene har imidlertid trigget noe i min skaperevne som jeg ønsker å prøve ut - derfor disse bildene. Har ikke noen ambisjoner om å bli noe stort, men ønsker å leke meg med lys, farger, rytmer, kontraster, fokus, ute av fokus, komposisjon, utsnitt, svart/hvitt, infrarødt osv. osv. inntil jeg kommer frem til bilder som gir meg noe. Forøvrig er jeg stolt over å kalle meg selv en amatørfotograf ! Amatør = en som elsker det han/hun holder på med.

Flott at du likte bildene mine !

Mvh
Karl Morten
Fred S.
Hei igjen; takk for mail, og fin reaksjon. Når du sier at du har studert de gamle impresjonistene, så tar jeg det for gitt at du har faktisk det, og vet hva du snakker om. Jeg skjønner også at du har lyst å sette deg slike høye, om enn litt pompøse mål, og ingen ting er bedre enn det, hvis en samtidig klarer å beholde bakkekontakten.
Da regner jeg med at du også , i alle fall til en viss grad; forstår mitt synspunkt mht kommentarer som ''tar av''. Tror at du gjør det, når du sier du er stolt av å kalle deg AMATØRFOTOGRAF. Det er det vi er, 99,9 % av oss som holder på her inne, og det er når noen tar for lett på, og misbruker ordet ''kunstner'' at det begynner å rykke i kroppen på meg, og at jeg roper på mer ''edruelighet'' i et forum som i utgangspunktet skulle stille krav både til bilder og kommetarer.
Den dagen en eventuelt ønsker å betrakte seg som kunstner mer enn amatørfotograf, regner jeg med at tiden også er inne til å droppe foto.no, for en kan fort bli alt fra forblindet til bastet og bundet i ett uttrykk her inne, og slikt kan i verste fall virke hemmende på videre utvikling.

vh fred
Karl Morten R.
Hei Fred

Driver faktisk og leser litteratur om impresjonistene, men kan likevel ikke kalle meg en ekspert ! Er enig med det du sier om å beholde bakkekontakten og ikke kalle seg selv for en ''kunstner''. (Hva er definisjonen på en kunstner forresten ?) Har et genuint ønske om å utvikle meg videre som amatørfotograf, og setter STOR pris på konstruktive kommentarer på bildene mine. (Foto.no er et meget godt instrument i så måte). Setter faktisk også pris på positive - og rosende - ord ettersom de oppmuntrer til videre utvikling.

Mvh
Karl Morten
Espen A. I.
Hei Karl! Har prøvd meg på slike bilder og det er vanskelig! Du har derimot kommet godt ut av det med myke toner og vakkert fargespill!
Karl Morten R.
Takk for flott tilbakemelding, Espen ! Har sett litt på bildene dine. Du har absolutt noe å fare med ! Fortsett å eksperimentere for alt det er verdt !!! Det er på denne måten vi utvikler oss ...

Mvh
Karl Morten
Odd Tore S.
Var spent på dette da jeg så thumbnailen, var det blur eller var det mer systematisk uskarphet?
Til alt hell var det det siste. Skal jeg tillate meg en karakterisktikk som en høstsonate med fullt orkester, uten sordin?
Det ble kraftige saker, men etter at jeg har fått justert skjermen, er det ikke påtrengende og overdrevent i den settingen du har valgt. Glatt langbølget bølgemønster gir et interessant uttrykk, og denne gangen er det gjennomført over det hele.
Jeg synes at dette bildet og Løvstakken ble meget vellykket og tilførte motivene noe som ga dem et løft i forhold til mer konvensjonell avbildning, i alle fall for meg. Samtidig tror jeg at denne teknikken har sine klare begrensninger, som jeg aner i trærne som speiler seg i den øvre delen av bildet. Her er speilingene for detaljerte til at de er behagelige for øyet, mens de nedre heldigvis holder på blikket og gjør totalen bra.
Om dette er impresjonisme eller ikke har jeg ikke bakgrunn til å mene noe om, jeg uttaler meg som selvlært, men interessert og nysgjerrig ''sann'' amatør.
Odd Tore
Tone B.
Hei Karl Morten,

Dette likte jeg veeeeldig godt! Herlig fargespill og virkelig gode mettende farger. De mørke feltet øverst balanserer fint mot de ganske sterke (men ikke for sterke) fargene nederst. Herlig høststemning i et bilde som jeg gjerne kunne hatt på veggen! Holder en knapp på v 2
mvh Tone
Magnar B.
Detta likte både eg å kåno! Flott spegling… som er gjennomført og spennande fordi det er ekte og ikkje PS. Blikket blir ført mot dei to gule trea som eit naturleg tyngdepunkt i komposisjonen… vakkert!
Jan Frode A.
Jeg har virkelig sansen for disse speilingsbildene dine, og syntes du levere det ene blinkskuddet etter det andre.
Igjen et malerisk bilde, der du får fram de fine fargene sammen med bevegelse på en elegant måte. Naturens egne penselstrøk, slik du formilder dem i bilder der du observerer og fanger motiver og stemninger i de rette øyeblikkene.
Versjon #2 gir etter mitt syn, pga. den lille justeringen, det beste helhetsinntrykket.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu