Løvstakken i kveldssol
Dette er et forsøk på å skape et ekspressivt uttrykk - med rot i impresjonismen - av fjellet Løvstakken malt med brede penselstrøk. Bildet er ikke manipulert i PS.
Bildet inngår i albumet Refleksjoner i vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-22 22:26:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Minolta A1
  • 28 200 mm Fast zoom
  • Brennvidde47,7mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50ss
  • Filmtypeiso 100 - Tif-format
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger602
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Steinar H.
Dette likte jeg godt. Har stor sans for refleksjoner i vann, og her har du fått fram noen veldig flotte farger og strukturer. Muligens et lite minus for skyen oppe til høyre. Matcher ikke helt ''penselstrøkene'' i resten av bildet. Hva med å kutte høyre/topp?? Litt usikker selv.

Steinar
Judit W.
Hei Karl Morten!

Your picture looks like a real impressionist painting. You presented the foliage of the forest in a very special evening sun - the method what you used is very unique and the result is beautiful. Perfect!

Judit :)
Karl Morten R.
Takk for gode tilbakemeldinger !

Steinar: Er enig med deg i at skyen oppe til høyre ødelegger litt av effekten jeg er ute etter. Har lagt ut en ny versjon.

Judith: I really have a dream of creating pictures with a touch of the impressionists eye on things, and how they transformed their view into wonderful pictures. I still have a long way to go, but appreciate your nice and encouraging words !

Mvh
Karl Morten
Venche J.
Nå har jeg ikke greie på impresjonisme, men jeg ser klart penselstrøkene i vannspeilingen din, og jeg syntes det er utrolig vakkert å se på.

Dette går rett til anbefaling. :)

Wenche.
Magnar B.
Malerisk … minnar om Widerberg? Er det is som lagar det litt sånn penselstrøkaktig eller berre vatn? Vakkert og spennande! Syns skya passa inn der eg då.
Tone A.
Eit malerisk bilde med flotte fargar! Eg har sett på det fleire gonger og då eg las underteksten forstod eg bildet. 3 år budde eg nemleg på øverste husrekke under Løvstakken, så eg kjenner godt det fjellet! Eg er enig med Magnar om at penselstrøka ser ut som Jacob Weidemann! Flott roleg bakgrunn med fin blåfarge, som skaper kontrast til dei gullfarga områda på toppen. Desse gullfarga områda mest glitrar i dei ulike partia med fine linjer på tvers som liknar på penselstrøk! Flotte kontrastar med det blågråe partiet med innslag av grønt, som har fine linjer vertikalt.
Bildet har eit vakkert ekspressivt uttrykk som vert kjenneteikna ved mangel på sentralperspektiv, uroleg komposisjon og reine sterke fargar. Difor likte eg v2 best. Eg kan klart sjå for meg Løvstakkfjellet i kveldssola her! Veldig kreativt!
:) Tone
Pål Hilmar S.
Du har gjort flotte foto av vannspeilinger før, og nå beveger du deg ut i det mer abstrakte med stor stil. Som andre nevner, er det mye referanser til malerier her. Penselstrøka og hele uttrykket. det beste partiet er der fjellene? speiler seg og skaper en flott gulfarge.
Nina S.
Veldig godt forsøk dette. For meg minner dette mer om Jakob Weidemann, han som malte lyset,
dette bildet har et veldig abstrakt uttrykk, enig om skyen oppe i høyre hjørne.
Mvh Nina
Inger Anne Maritsdotter V.
Virkelig et flott stykke abstrakt kunstverk.
#2 ble best.
Flotte farger og et nydelig lys.

Bildet er ikke et behagelig skue, men et kaotisk abstrakt FLOTT bildeuttrykk i positiv forstand, håper du tok den;-)

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.
Dette ble svært interessant og inspirerende, en meget vellykket abstraksjon som selv jeg klarer å følge rimelig bra med på.
En sak som slår meg er at bølgemønstret nær konsekvent opphører ved overgang til himmel. Det kan forsåvidt være god forklaring på dette med stillere vann nærmere land, og flippet vertikalt ser det ikke så påfallende ut heller. Men egentlig savner jeg en videreføring av bølgemønstret også der, i alle fall mer av en overgang som ikke følger fjellet så tydelig.
Odd Tore
Marion N.
Flott lysspel i vatnet. Eg syns ikkje at skyen i høgre hjørne er ''plagsom'', den må gjerne vere der..... Fint at du ikkje lar deg blende av det opplagte motivet, men finner alterative måter å formidle det på:)

Mvh Marion
Jan Frode A.
Ja dette er virkelig godsaker! Du treffer veldig godt her med lyset sammen med bevegelsene i vannflata. Kamerastandpunkt og vinkling mot motivet er også faktorer som spiller inn for å få et så vellykka resultat som her.
Et herlig spill med lys og farger, i et godt utsnitt. Versjon #2 blir nok min favoritt, da den får et renere inntrykk.

mvh Jan Frode
Ronnie S.
Dette bildet har jeg tittet på noen ganger i dag. Refleksjoner i vann, ok. Ikke noe sensasjonelt i det, men det som er interessant er at på en vegg i et stort rom så vil du ''lure'' publikum på en fin måte. Jeg VIL se dette på lang avstand, og bare på lang avstand. Versjon #1 holder i lange baner......
Kurt S.
Vakkert, malerisk, dekorativt og et spennende bilde.
Må absolutt betraktes i fullskjerm og på litt avstand.
Godt jobba.
Mvh Kurt
Karl Morten R.
Tusen takk for oppmuntrende kommentarer ! Takker også så mye for anbefalinger !!!

Å bli sammenliknet med Widerberg og Weidemann er som å hoppe etter Wirkola ... Ja, ja, man kommer jo ned på en eller annen måte ... Vil likevel prøve etter fattig evne å nå opp til anklene deres ... :-)

Magnar: Der er både is og vann som skaper disse effektene.

Pål H. S.: Det er fjell.

Ronnie S. og Kurt S.: Det bør betraktes på litt avstand ja. Dette er noe av den effekten jeg var ute etter.

Mvh
Karl Morten
Espen A. I.
Malerisk og fantastisk utførelse. Fortjent anbefaling.
leif b.
WOW- dette var herlig. Jeg drömmer meg tilbake til Bergen.
Spennende utgave av - Lövstakken - som fortjener og henge på vegg.
Ha en fin fotohöst.
Karl Morten R.
Takk for flere flotte kommentarer ! Og takk for nok en anbefaling !! Har planer om å henge det opp på veggen i stort format.

Mvh
Karl Morten
Steinulf L.
Meget bra.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig. Svært pent, Karl Morten. Det blir nok et vakkert syn på veggen din!

hilsen ingebjørg
Karl Morten R.
Steinulf og Ingebjørg: Takk for oppmuntrende kommentarer ! Og - takk for nok en anbefaling !!!

Mvh
Karl Morten
Rolf S.
Hei.
Jeg bare henger meg på: Meget bra bilde.
M.v.h. Rolf
Karl Morten R.
Takk for oppmuntrende ord Rolf. Husker deg som bidragsyter av bilder til bladet Fotografi for en del år siden !

Mvh
Karl Morten
Tone B.
Hei Karl Morten,

Ikke vanskelig å like dette spesielle bildet av Løvstakken! Nydelig farge- og lysspill. Nydelig stykke arbeid som fortjener en plass på veggen og anbefaling! Veldig bra jobba Karl Morten!!

mvh Tone
Karl Morten R.
Hei Tone. Takk for oppmuntrende ord og anbefaling av bildet !! Fint å se at du er aktiv på sidene her igjen. Du må legge ut flere av de flotte bildene dine !

Mvh
Karl Morten
André M.
Morsom og velbrukt effekt. Men dette bildet skiller seg fra dusinvarene ved at det tilføres en estra dimensjon når jeg som seer endrer betraktningsavstand, i tillegg til at fargevalg og komposisjon er velvalgt (og sikkert bevisst). Bra!.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu