(Etter den heftige debatten på sida her dei to siste dagane, veit eg ikkje om eg tør å legge inn aktbilde. Meininga med å legge inn bilde er ikkje å få flest mulege treff -heller ikkje kommentarar om pupp.)
Utstyr
  • Pentax Z-1
  • Pentax 28-80
  • Blenderf/8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeT-max 100
  • ja
  • AnnetStudioblitz m. softbox tett inntil modell
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger1173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15059} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Line Kristin W.

Et vakkert, poetisk bilde!
Men hva er grumset? Det er fryktelig ødeleggende.

Beste hilsner - Line
Ishi K.

Hei, vanligvis hopper jeg over aktbilder for jeg sjelden ser et jeg liker. Likevel, liker stemningen her. Men er ikke stillingen hennes litt rar/unaturlig?
mvh K.
Reidulv L.

Hei Line og K!
Tusen takk for kommentarane. Grumset er ikkje på bildet og eg veit ikkje kor det oppstår. Sidan eg ikkje har noe behandlingsprogram får eg ikkje bort slike ting.
Til stillinga: Ho står med det eine kneet på eit stolsete og lener seg på stolryggen. Dette går kanskje ikkje fram på bildet. Eg som veit korleis ho står tenker ikkje på at poseringa kan vere unaturleg. Derfor er m.a. kommentarar frå andre veldig nyttige.
Mvh. Reidulv
Ishi K.

Hei, prøv å tørke av scanneren. Grumset er sannsynligvis støv. mvh K.
Vemund L.

Kjempe kult, syntes jeg. Fin belsysing, og en possitur som bærer preg av et ''øyebliks-bilde''. Et udmerket akt foto, men, som allerede påpeket, synd med grumset, det kan nokk godt hende det er støv. Eller er det kanskje vært å invistere i et behandlings-program. Synd at såppas gode bilder skall tape seg på dårlig digitalisering.

Vemund
Carsten A.

Vanskelig å avgjøre om dette er støv eller digital støy. Uansett er jeg enig med Vemund i at det er synd at et såpass bra bilde blir presentert med så mye grums (og dessuten alt for smått). Vanskelig å vurdere bildet ut fra noe annet enn det som blir vist, men det ser ut som et bilde med potensiale, bl.a. bra komposisjon og lyssetting.
MVH CA
Rune E.

RE Reidulf Lyngstad

Jeg syntes det er MEGET synd at det er blitt slik at fotografen er nødt til å legge følgende kommentar til sitt bilde ''Etter den heftige debatten på sida her dei to siste dagane, veit eg ikkje om eg tør å legge inn aktbilde. Meininga med å legge inn bilde er ikkje å få flest mulege treff -heller ikkje kommentarar om pupp.)''

En gang for alle så må de som ikke liker slike bilder gå litt inn i seg selv. Hvis jeg skulle latt meg gå blind i mine kommentarer i et bilde om jeg liker selv bilde eller ikke hadde jeg ikke vært mye konstruktiv. Personlig er det mange bilder som er av f.eks bier, blomster, steiner o.l som jeg ikke syntes er verdens mest interessante emne. Men hvis det blir fremstilt på en profesjonell og god måte er slik bilder fantastik vakre å se på. Jeg selv tar også akt bilder, jeg skjønner ikke problemet med disse aktbildene. For meg fremstår kvinner som det vakreste som finnes, med og uten klær. Aktbilder har noe med form å gjøre.

Når det gjelder bilde er jeg enig ved VL at det er synd at dette bilde er presentert så grumsete. Ideen er kjempe god og lyssettingen virker meget bra.

mvh Rune
Ketil P.

Likte det drømmaktige i dette bildet. 'Grumset' gir det et 'gammelt' preg men når det ikke er tilsiktet så trekker det jo ned. Alt i alt et fint bilde med fin lyssetting.
Carsten A.

Personlig aner jeg ikke hva RL sikter til, og når det gjelder vurderingen av et konkret bilde er det jo dessuten helt likegyldig hva slags kommentarer andre bilder har fått eller hvilke diskusjoner de har skapt.

Egentlig er gruppeinndelingen noe ordentlig tull. Legg bildet inn i gruppen ''diverse'', så får du ikke flere treff eller kommentarer enn bildet fortjener ut fra sine kvaliteter. Dessuten gir du da heller ingen føringer mht. til hvordan bildet skal oppfattes eller vurderes.
MVH CA
Vemund L.

RE sier det samme som jeg mener, dette begynner faktisk å bli problematisk. Kanskje en idee, og foreslå for David, at man motar et lite ''skriv'' når man registrerer seg, hvor det opplyses litt om retingslinjer her på dotten. Syntes virelig det er på tide at folk begynner å repektere hverandres preferanser, både når det gjelder å ta, og å se på bilder.

Vemund
Reidulv L.

Parenteskommentaren min under bildet er mynta på dei bortimot 30 kommentarane som kom i etterkant av bildet ''Deilig dame kaster klærne på fjellet'' (litt morosamt spør du meg) Eigentleg meint som eit lite fleipapropos frå mi side. Eg har ikkje angst når eg legg inn aktbilder. Han som har lagt inn bildet ''Deilig d. osv'' har jo eit poeng i at det ser ut som at aktbilder i snitt får langt fleire treff enn andre sjangrar. Kanskje viser det først og fremst at vi er normale! Men sjangeren er så pass touchy at useriøse litt på kantenkommentarar lett kan øydelegge. Spesielt når kommentarane dreier seg om modellen og korleis ho (noen få gonger -han) ser ut. Eller det kjem halvkvedde viser som går i retning ''koffert-tenking''. Slike kommentarar går ut over det tillitsforholdet ein som aktfotograf må ha til modellane sine.
mvh. Reidulv
Rune E.

Men helt uforståelig er det ikke at noen er kritiske til akt bilder, noen aktbilder som er presentert her har vært på grensen etter min mening. Men dette betyr ikke at de som (inkludert) med selv som ønsker å ta et godt fotografi uavhengig av motiv skal legges i samme skuff. Når jeg tar aktbilder tenker jeg på form, fassong og omgivelser. Jeg ønsker å bli respektert for de bildene jeg tar selv om de har et motiv av en kvinne uten klær. Litt synd syntes jeg det er at endel av de som kan faget allikevel velger å ikke kommentere disse bildene.


Mvh Rune
Carsten A.

'Deilig dame kaster klærne på fjellet'' var et vrøvlebilde som pådro seg vrøvlekommentarer (ikke alle, kanskje). Vi har jo også tidligere hatt endel som har ''testet'' responsen på ''akt''-bilder.

Bilder som av en eller annen grunn kan sies å forsvare betegnelsen aktbilder må etter min mening bedømmes på nøyaktig samme måte som andre bilder. Men bilder som stort sett bare viser lettkledde/upåkledde jenter er nøyaktig like fantasifulle og interessante som andre forslitte motiv, f.eks. solnedganger. Begge typer motiv kan være pene å se på. Gode bilder blir det ikke bare av den grunn.
MVH CA
Rune Edvin H.

Jeg synes faktisk at grumset i bildet underbygger en viss stemning. Det ser forresten ut som om en del av det kan komme av instillingen på scanneren (hurtig scanning eller liknende).
Er enig i at kroppsstillingen er noe underlig, men den er også interressant og gjør bildet til noe mer enn gjennomsnittet.
MVH Rune Edvin
Lars-Anders M.

Pen pike!
MVH LAM
Magne F.

RL, synes ikke du skal være skeptisk til å legge inn bildene dine her. Generelt synes jeg du har det som skal til i bildene dine for at det blir et godt resultat; rene linjer og spennende former! Godt jobbet spør du meg!
Mvh Magne
Rune E.

Her er jeg helt enig med CA, ''Deilig dame kaster klærne på fjellet'' var et vrøvlebilde. Aktbilder syntes jeg må inneholde det som akt går ut på. Akttegning handler om form og fassong. Det bør et aktbilde også gjøre. Et bilde av en naken dame med store pupper i soloppgang kan sikkert bli betegnet som akt, men ikke for meg.

Bildet som Reidulv Lyngstad har presenter syntes jeg klart er kvalifisert som et aktbilde. Det er i bilde ikke fokusert på kroppsdeler men på form/utrykk/fassong/omgivelser etc.


mvh Rune

Aleksander J.

Hei Reidulv!
Last ned Paint Shop Pro her: http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=13795&db=win
Det er et ganske fint bildebehandlingsprogram.
Bak alt grumset (som jeg tviler skyldes støv på skanneren), synes jeg å skimte et bra bilde.
Leif Erik T.

Hva med å heller laste ned The GIMP helt gratis her:http://www.gimp.org ? Programmet er fritt tilgjengelig/gratis (open source (GNU General Public License (GPL)) for spesielt interesserte) og kjører under flere operativsystem (linux, windows og Mac OS X se http://www.macgimp.org ). Programmet har mange brukere som gjerne hjelper til og er godt dokumentert på nettet (se f.eks.: http://gimp-savvy.com/BOOK/index.html ).
Marius J.

Bra bilde, men få bort grumset ! Enig med V.L og C.A i deres kommentarer !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu